Americký senátor upokojuje arabský svet: Nedovoľte, aby vás politické výjavy u nás rozrušili

    0
    Donald Trump (Autor: SITA)

    “Kongres bude existovať bez ohľadu na to, kto je prezidentom,” povedal Graham novinárom po stretnutí s egyptským prezidentom Abdalom Fattáhom Sísím. Graham je v súčasnosti spolu s ďalšími členmi delegácie republikánskych kongresmanov na ceste po Blízkom východe. 

    “My všetci – bez ohľadu na to, čo pán Trump povie alebo urobí – ostaneme tými, akými sme, takže nedovoľte, aby vás politické výjavy (u nás) doma príliš rozrušili. To som povedal prezidentovi,” dodal Graham. Spojené štáty sa podľa neho zásadne nezmenili, pokiaľ ide o to, ako vnímajú svet. 

    Vyjadrenia senátora na adresu vedúceho kandidáta na nomináciu jeho strany v prezidentských voľbách odrážajú rastúce obavy vo Washingtone z následkov, ktoré by zvolenie Trumpa mohlo mať na zahraničnú politiku a medzinárodné vzťahy USA, píše AP. Trump vyvolal značnú polemiku doma i v zahraničí návrhmi, ako sú zákaz príchodu moslimov do USA či vybudovanie múru na celej ich hranici s Mexikom. 

    Graham podporil senátora Teda Cruza, Trumpovho hlavného republikánskeho súpera, napriek tomu, že bol roky jeho otvoreným kritikom. Minulý mesiac Graham vyhlásil, že dôvodom jeho podpory Cruza je to, že “nie je úplne šialený”. 

    - Reklama -