Imigranti môžu robiť, čo sa im, k*rva, zachce. Sme hrdí, že nie sme hrdí. Nie ste ľud, ste minulosť. Textu poslednej nemeckej hitovky neuveríte

    0
    Videoklip Be Deutsch (Autor: SITA)

    Videoklip Be Deutsch ! (Buď Nemec!) zobrazuje multirasový dav, v ktorom možno zazrieť telesne postihnutú dôchodkyňu, transexuála, moslimku, žida či kňaza, ktorý má oblečené podväzky. Spevák Jan Böhmermann, spevom nápadne sa podobajúci nemeckej hardrockovej skupine Rammstein, v klipe odkazuje poslucháčom, že „nie sú Nemecko“.

    Video zverejnené 31. marca má už teraz na stránke Youtube takmer 2 milióny pozretí. Klip sa začína scénou, v ktorej naštvaní bieli Nemci búšia na okná autobusu, čím zastrašujú arabské dieťa a jeho otca. Následne dieťa odvlečie policajt. Na obranu nebohých imigrantov sa však postaví televízna osobnosť a spevák Jan Böhmermann, ktorý vstane z hrobu a spoločne s pestrým davom Nemcov sa pustí do davu „rasistov“ a „xenofóbov“, ktorí mávajú fotkami Donalda Trumpa či Gerta Wildersa a nápismi „Utečenci tu nie sú vítaní“.

    Skladba Be Deutsch!

    Ste blbečkovia

    Böhmermann v piesni odsudzuje protiutečenecký dav ako „autoritárskych nacionalistických blbečkov“ a odkazuje im, že „nie sú Nemecko, ale minulosť“ s tým, že „skutoční Nemci si po nich idú“. Spevák v piesni využíva všetky stereotypy o Nemcoch, ktoré bežnému človeku napadnú. Varuje nacionalistov, že sa na obzore objavilo 10 miliónov cyklistických heliem, a opisuje životný štýl Nemca, ktorý vraj pozostáva z bicyklovania, jedenia kebabu a müsli. V piesni tiež zaznie, že skutoční Nemci jedia vegánske párky. Vláda Angely Merkelovej pritom iba prednedávnom začala s tichým odstraňovaním bravčového mäsa z verejných jedální.

    Spevák Böhmermann vo videu odmietne požiadavku davu Nemcov po silných lídroch, plotoch a múroch. „Nacionalisti“ pritom držia v rukách aj fotky ruského prezidenta Vladimira Putina, maďarského premiéra Viktora Orbána či líderky Alternatívy pre Nemecko Frauke Petryovej. Politici, ktorí sú často vnímaní ako pravicoví, sú vo videu zobrazení s vlasmi Donalda Trumpa.

    Maniaci s čudnými vlasmi?

    Nemecko podľa Böhmermanna vraj takýchto politikov nechce. „Nemci sú liberálni,“ vysvetľuje spevák, zatiaľ čo sa na obraze bozkávajú dvaja muži. „Maniaci s čudnými vlasmi, to si už Nemecko skúsilo,“ zaznie od interpreta, ktorý upozorňuje na nemeckú nacistickú minulosť.

    „Súcitní, pokojní, mierumilovní,“ tak opisuje Böhmermann Nemcov, ktorých video zobrazuje ako dav zahrnujúci cyklistu, Afričana a moslimky.

    Aby si liberálny klip zabezpečil, že skutočne urazí všetkých konzervatívnych, pravicovo orientovaných alebo národne orientovaných Nemcov, objaví sa v ňom aj malé dievčatko, ktoré vykrikuje vulgarizmy a odporcov masovej migrácie uráža. Dievčatko v piesni deklaruje, že je absolútne legálne, aby imigranti robili, „čo sa im, k*rva, zachce“, pretože sú, k*rva, ľudia ako vy a všetci ostatní“. Aby bol obraz o síce neslušnej, ale utopickej tolerantnej spoločnosti dokonalý, video ukazuje žida a moslima, ako si podávajú ruky a objímajú sa.

    Böhmermann ďalej oznamuje, že Nemecko je „otvorené“ a „multikultúrne“. Jeho dav „tolerantných“ Nemcov zatiaľ s vlajkami Európskej únie bojovne vyrazí proti bielym „pravicovým“ Nemcom, ktorí utekajú, zatiaľ čo sú ohadzovaní knihami a jedlom.

    ZDF, ktorá produkciu videa financovala a prvá ho odvysielala, je verejná televízia platená nemeckými daňovými poplatníkmi.

    - Reklama -