Ty špina, teroristka! V Bratislave pred Prezidentským palácom popoludní brutálne napadli mladú moslimku s dieťaťom. Ešte ju aj okradli, a Slováci? Prizerali sa…

    0
    Mladý muž s jasným posolstvom (Autor: Radka Turoňová)
     
    V deň incidentu zaviedla moslimka vyše dva roky žijúca na Slovensku svojho syna do škôlky a popoludní ho vyzdvihla, tak ako ktorýkoľvek iný deň. Pri návrate z mesta domov nechala žena vystúpiť z MHD na Hodžovom námestí v Bratislave najskôr svojho malého trojročného syna. Keď sa pokúsila vystúpiť, neznámy muž ju zozadu ťahal za hidžáb a ukradol jej peňaženku, ktorú následne podal žene stojacej za ním. 

    Žiadna pomoc od ľudí 

    Podľa portálu Islamonline, ktorý príbeh ženy priniesol, nešlo o bežných zlodejov, pretože pri krádeži údajne vykrikovali rasistické narážky. Padali údajne slová ako „čierna“, „špinavá“ či „teroristka“. Nikto z cestujúcich sa však moslimskej ženy s dieťaťom nezastal napriek tomu, že autobus bol plný ľudí a bolo len pol štvrtej popoludní. 
     
    Napadnutej matke so synom sa nakoniec na zastávke pred Prezidentským palácom prihovorila cudzinka, ktorá jej ponúkla, že zavolá políciu a počká s ňou na príchod mužov zákona. 
     
    Moslimku s dieťaťom vzali na policajnú stanicu, kde sa dozvedela, že v deň, keď ju napadli, vyhodili islamskí extrémisti v Bruseli do vzduchu letisko a stanicu metra. Polícia so ženou spísala zápisnicu, ale napriek tomu, že prejavila strach, pretože nosí moslimskú pokrývku hlavy, jej polícia nevedela inak pomôcť. Bolo jej povedané, že má policajtov znova kontaktovať, ak sa niečo stane. 
     
    Stanovisko k prípadu poskytne krajské policajné riaditeľstvo v pondelok.
     

    Strach z prenasledovania 

    Najväčšiu traumu má z celého incidentu trojročný syn ženy, ktorý sa obáva, že by neznámy muž mohol ublížiť jeho matke. Moslimka portálu Islamonline prezradila aj to, že nešlo o jej prvú negatívnu skúsenosť, ktorú na Slovensku zažila. 
     
    Niekoľko dní po útokoch na satirický magazín Charlie Hebdo, ktorý majú na svedomí tiež islamskí militanti, sa vracala so synom domov, keď ju údajne začala prenasledovať akási mladá žena s nožom v ruke a neprestala, ani keď prešla na druhú stranu ulice. Zo strachu o syna sa vtedy vrátila do cukrárne, kde ešte sedela jej priateľka, a ženy s nožom sa tak zbavila. Vtedy však políciu nezavolala.
     
    - Reklama -