Hacker, ktorý pomohol mexickému prezidentovi k moci, má prsty vo voľbách po celej Latinskej Amerike

    0
    Ilustračné foto: Hackeri (Autor: SITA)
    Sepulveda podľa článku, ktorý uverejnil portál Bloomberg, údajne používal na internete nekalé praktiky, aby ovplyvnil verejnú mienku a pošpinil ostatných kandidátov. Špehovanie internetovej komunikácie a zber informácií o politických súperoch tiež neboli žiadnou výnimkou. 
     
    S prácou pre politikov začal Sepulveda údajne už v roku 2005 a rýchlo sa vypracoval na muža, ktorý dokázal ovplyvniť prezidentské kampane v Kolumbii, Kostarike, Salvádore, Hondurase, Mexiku, Nikaragui, Paname, Guatemale aj vo Venezuele. 
     
    Pre svojich zamestnávateľov, ktorými boli podľa neho údajne priamo ľudia z okolia jednotlivých kampaní, dokázal urobiť na internete čokoľvek. Hackoval účty ľavicových politikov, špehoval ich a donášal na nich tie najväčšie špinavosti. To všetko za tučný honorár v minimálnej výške 12-tisíc dolárov mesačne. Suma za jeho služby však bola často oveľa vyššia. 
     
    Hacker Andres Sepulveda si momentálne odpykáva trest za mrežami kolumbijského väzenia. Na 10 rokov ho odsúdili za viacero zločinov vrátane špionáže a kriminálnych činov spojených s hackovaním počas kolumbijských volieb v roku 2014. 
     
    Celý článok si môžete v angličtine prečítať TU.
     
    - Reklama -