Kriminalita v Nemecku prekročila 15-ročné maximum, ale v štatistikách nie je ani slovo o…

    0
    Demonštrácia proti imigrantom v Nemecku. S heslom: Rapefugees not welcome - znásilňovači-utečenci, nie ste vítaní (anglická slovná hračka) (Autor: SITA)

    Počet krádeží v Nemecku sa zvyšuje už deviaty rok v rade, ale podľa vlaňajších štatistík sa minulý rok vyšplhal na 15-ročné maximum. Pre nemeckú políciu to však nie je žiadna novinka, ktorú by oficiálne štatistiky spájali s vlnou migrantov. Podľa archívnych záznamov bola kriminalita na začiatku 90. rokov ešte vyššia. V roku 1993 bolo v Nemecku nahlásených takmer štvrť milióna krádeží.

    Najväčší nárast krádeží má mesto a okolitý región Hamburg, kde minulý rok pribudlo až 20 % krádeží v porovnaní s rokom 2014. Celkové škody na majetku podľa polície prekročili hranicu 20 miliónov eur.

    Aj nemecká spolková krajina Severné Porýnie-Vestfálsko zaznamenala neobvykle veľký nárast krádeží a drobnej kriminality. Hlásených mala tamojšia polícia viac ako 32-tisíc prípadov odcudzenia majetku a potrestaných bolo v týchto prípadoch 5 800 páchateľov. Zaujímavý je podľa polície fakt, že väčšina krádeží sa stala večer medzi 18. a 21. hodinou.

    Nemecký minister vnútra Thomas de Maiziere by mal výsledky vlaňajších policajných štatistík prezentovať na budúci mesiac. Už vlani vyjadril šéf rezortu vnútra znepokojenie nad zvyšujúcim sa počtom krádeží a poveril políciu, aby v tomto smere vytvorila lepší koncept boja proti organizovanému zločinu. Podľa nemeckých vyšetrovateľov pochádza množstvo gangov zodpovedných za vlámania a krádeže z krajín východnej Európy, kde potom kradnutý tovar často končí na tamojšom čiernom trhu.

    Celý článok si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -