Recept proti extrémistovi Kotlebovi? Pýtajte sa ho dotieravé otázky. Odporúča liberál Droba

    0
    Poslanec za SaS Juraj Droba (Autor: SITA)

    Podľa poslanca NR SR za liberálnu stranu SaS Juraja Drobu treba proti lídrovi ĽS NS rázne zakročiť. Ako? Treba sa ho pýtať. Takto politik vyzýva médiá, aby Kotlebu zahltili množstvom otázok. „Preto som presvedčený, že médiá musia kotlebovcov vziať do svojho zorného poľa záujmu a klásť im otázky. Nebojácne a fundovane. Musia ísť po detailoch, detailne rozoberať ich prácu v parlamente. Detailne sledovať ich pôsobenie na sociálnych sieťach. ĽS NS môže byť tabu pre demokratické politické strany, ale nie pre médiá,“ píše Droba na svojom blogu a dodáva, že práve toto by mohla byť cesta, aby ľudáci nemali pri budúcich voľbách ešte viac hlasov.

    SaS-kár tiež odpovedá na otázku, čo je za enormnou obľubou ĽS NS zo strany voličov, no najmä prvovoličov. „Podľa mňa je za tým predovšetkým nevedomosť. Nevedomosť o fatálnych dôsledkoch politiky pravicových či ľavicových extrémistov. Nemám na mysli nejaké abstraktné dôsledky, ale bolestivo konkrétne na život jednotlivca, na každého z nás. Iste, je to paradox, že táto nevedomosť začína prekvitať v krajine, ktorá zažila komunizmus i holokaust. Ale ak dokážeme túto nevedomosť o dôsledkoch nahradiť poznaním týchto dôsledkov, urobíme extrémistom škrt cez ich nábory prívržencov,“ píše politik.

    Droba tiež poukazuje na niekoľko zákazov, ktoré fičali hlavne v štyriadsiatych rokoch v našej krajine. „Židia nemajú volebné právo a nie sú voliteľní do Snemu Slovenskej republiky ani do orgánov verejnoprávnych korporácií. Židia sa vylučujú z akéhokoľvek štúdia na všetkých školách a učebných ústavoch okrem škôl ľudových a okrem kurzov osobitne pre nich zriadených. Židom a židovským sdruženiam, ako aj členovi takej domácnosti, v ktorej je aspoň jeden Žid, nemožno udeliť koncesiu na držbu rádioprijímača alebo na držbu rádiovysielača.“ SaS-kár poznamenáva, že tento kódex by sa dal použiť aj v súčasnosti cielene proti slobode a demokracii, len pojem Žid by sa nahradil slovom Demokrat.

    - Reklama -