Kontroverzný pokladník Siete dostal parádny flek. Poputuje na ministerstvo dopravy. Tu už hádam financie bude vedieť vysvetliť

    0
    Predseda strany Sieť Radoslav Procházka (Autor: SITA)

    Čepko sa v strane Sieť staral o financie. Ako píšu Aktuality.sk, pre stranu mal vybaviť aj spochybňovaný úver od českej banky Fio v hodnote niekoľkých miliónov. Čepko mal byť podľa Procházku zodpovedný aj za prijímanie finančných darov pre stranu. Najprv sa Procházka vyjadril, že dary do 10-tisíc eur sa v strane neevidujú a stará sa o ne len Čepko, neskôr líder Siete túto sumu vo vyhlásení zmenil na 20-tisíc. Dar v hodnote 40-tisíc už zdôvodniť nechcel. “Považujem to za vnútornú záležitosť Siete,“ povedal Procházka.

    Marek Čepko svoju kariéru v štátnej správe naštartoval už tesne po vysokej škole. Pracoval v spoločnosti Vodohospodárska výstavba ako finančný analytik a v roku 2007 nastúpil na ministerstvo životného prostredia, ktoré vtedy patrilo pod SNS, ministrom bol Jaroslav Izák.

    Spočiatku ministerstvo tvrdilo, že Čepko pracoval na poste koordinátora pre tvorbu metodiky na vypracovanie finančných analýz, neskôr bol vraj hlavný štátny radca sekcie financovania a účtovníctva. Čepko tvrdil, že na takejto pozícii nikdy nepracoval. Krátko na to sa ministerstvo v stanovisku opravilo a tvrdilo, že pôsobil na sekcii geológie a prírodných zdrojov. Zmätok v Čepkovom zaradení však pokračuje, lebo na tejto sekcii pôsobil len mesiac a nakoniec vysvitlo, že bol hlavným štátnym radcom sekcie environmentálnych programov a projektov, ktorá má na starosť eurofondy.

    Farma, ktorú Čepko vlastní, dostala počas Ficovej vlády dotácie 35-tisíc eur. Kontakty na vplyvných miestach má aj jeho otec Vladimír.  

    - Reklama -