Kaliňák ministrom? Problém! Opozícia vyťahuje aj kauzu okolo údajných podvodov s bytmi

    0
    Ľubomír Galko (Autor: SITA)

    „Nominácia Roberta Kaliňáka na ministra vnútra je výsmechom tejto koalície. V boji proti korupcii sa nedá s takýmito ľuďmi vo funkciách odhaľovať a usvedčovať páchateľov,“ uviedol na brífingu poslanec za SaS Ľubomír Galko.

    Potvrdením toho, že Kaliňák na ministerskej stoličke nič nevyšetrí, je podľa Galka aj nedávno zverejnený prípad podnikateľa Ladislava Bašternáka, ktorý je podozrivý v kauze podvodu s DPH. Práve od Bašternákovej firmy má prenajatý apartmán v komplexe Bonaparte aj premiér Robert Fico.

    „Poukazuje na obrovské zlyhanie štátnych orgánov. Nejde o žiadnu náhodu, ale o dôkladné politické krytie. Sme presvedčení, že Kaliňák je absolútne nevhodnou osobou na tento post,“ dodal Galko.

    Daniel Lipšic na tlačovej konferencii zastupoval hnutie NOVA, ktoré kandidovalo do národnej rady na spoločnej kandidátke s OľaNO a nezabudol pripomenúť, že opozícii ide o podozrenie z dvoch daňových podvodov okolo podnikateľov Bašternáka a Mariána Kočnera. „Táto vláda vznikla preto, aby takéto podvody zametala pod koberec,“ myslí si Lipšic.

    VIDEO Brífing opozície

    Celý článok si môžete prečítať TU.

    - Reklama -