Varovanie českého duchovného: Naša civilizácia zanikne, lebo toleruje predmanželský sex

    0
    Sex. Ilustračná fotografia (Autor: Hans Štembera)

    Vrátane sumerskej, babylonskej, maurskej, gréckej atď. A dospel k záveru, že všetky skúmané spoločnosti sa pri svojom vzniku a v období svojho rozkvetu vyznačovali spoločenskou neprijateľnosťou predmanželského sexu. Iste to neznamená, že by predmanželský sex vôbec neexistoval, ale išlo o okrajovú záležitosť, o výnimku z pravidla. Normou bolo, že manželia spolu začali žiť intímne až po sobáši a že žena sa vydávala ako panna.

    Celý text je TU.

    Zároveň však objavil, že obdobie úpadku týchto spoločností a civilizácií sa, naopak, vo všetkých (!) prípadoch vyznačovalo všeobecnou toleranciou predmanželského sexuálneho života. Inými slovami, bolo už normálne, že partneri spolu žijú intímne už pred sobášom. Súčasne sa tieto spoločnosti v tejto fáze svojho úpadku vyznačovali toleranciou k sexuálnym úchylkám vrátane tolerancie homosexuality.

    Nachádzame sa vo fáze, keď pád iných civilizácií bol nezvratný

    Unwin vypozoroval, že akonáhle tento jav v skúmaných spoločnostiach či civilizáciách nastal, ich pád už bol nezvratný. Tieto civilizácie skončili vpádom inej civilizácie, iného etnika, inej kultúry.

    Záverom Lorenc poukazuje na to, že naša civilizácia v tomto úplne kopíruje osud viac ako osemdesiatich iných civilizácií a spoločností, ktoré už neexistujú. “Nachádzame sa práve vo fáze, v ktorej ostatné civilizácie už nezvratne mierili k svojmu pádu. Aký myslíte, že bude vývoj?” kladie si naliehavú otázku.

    A svoje zamyslenie uzatvára ešte raz otázkou: “Viete o nejakej kultúre, ktorá by mohla našu západnú kultúru ohroziť a nachádza sa teraz vo fáze, keď v nej predmanželský sex nie je považovaný za normálny?”

    autor: vam

    - Reklama -