Slovenskí policajti excelovali. Hľadal ho aj Interpol, my sme ho prepustili na slobodu

    0
    Polícia - kontroly (Autor: archív KK)

    Patrik Šnajdr patril do skupiny 18-členného gangu okolo expríslušníka zásahovej jednotky Miroslava Štvrteckého. Na Záhorí sa mal „špecializovať“ na vydieračstvo a na mušku si bral konkrétnych podnikateľov. Počas jeho neprítomnosti mu Špecializovaný trestný súd vymeral odňatie slobody na 23 rokov.

    Obvineného Šnajdra dolapili začiatkom tohto mesiaca a hovorca českého policajného prezídia informoval, že ho chytili v spolupráci s českými lovcami lebiek a Národnou kriminálnou agentúrou. Šnajdr sa dokonca zamestnal aj ako esbéeskár a v čase zatknutia u neho našli štyridsať balíčkov drogy.

    Celá situácia sa skomplikovala, keď Šnajdra prevzali slovenskí policajti, ktorí namiesto toho, aby ho do 24 hodín predviedli pred sudcu, poslali ho do väzenia. Na túto „chybičku“ prišli orgány so šesťhodinovým meškaním, takže nestihli zákonnú lehotu v rozsahu jedného dňa. „Predseda senátu prepustil obvineného zo zadržania, lebo slovenskí policajti nepredviedli osobu v zákonnej lehote 24 hodín od prevzatia od českých policajných orgánov pred predsedu senátu. Ten mal rozhodnúť o väzbe zadržaného, ale omylom ho dodali do ústavu na výkon trestu,“ pre Nový Čas prezradila hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjaková.

    - Reklama -