Miklošovi ide na Ukrajine karta. Možno bude vicepremiérom

    0
    Ivan Mikloš, exminister financií (Autor: SITA)

    Portál aktuality.sk uviedol, že Hrojsman oceňuje Miklošove skúsenosti s realizovaním systémových reforiem na Slovensku a očakáva, že z jeho skúseností bude ťažiť aj Ukrajina. „Moja skúsenosť mi velí sformovať kvalitný tím. Členovia vlády musia mať skvelú reputáciu, diskusia, či má byť kabinet politický, či úradnícky, nemá význam. Musíme vytvoriť zodpovednú vládu,“ komentoval súčasný predseda parlamentu možnosť, že sa stane ukrajinským premiérom.

    Hrojsman nebol jediným kandidátom, o ktorom sa uvažovalo v súvislosti s postom premiéra, hovorilo sa aj o súčasnej ministerke financií Natálii Jareskovej. Tá však nezískala podporu väčšiny politických strán zastúpených v ukrajinskom parlamente, napriek tomu aj ona počítala s Miklošom ako s novým ministrom financií v jej prípadnej vláde. Už viac ako rok figuruje Mikloš na pozícii Jareskoej hlavného poradcu na ministerstve financií.

    Mikloš vicepremiérom?

    Bývalý minister financií nie je jediným slovenským politikom, ktorý pomáha svojimi skúsenosťami novej ukrajinskej garnitúre. Bývalý premiér Mikuláš Dzurinda radí priamo ukrajinskému prezidentovi Petrovi Porošenkovi. „Hneď ma konfrontovali s návrhom, že by pán Mikloš, ak si dobre pamätám od pána prezidenta, bol nielen ministrom financií, ale aj podpredsedom vlády,” potvrdil Dzurinda skutočnosť, že budúca účasť Mikloša v ukrajinskej vláde je nielen všeobecne akceptovaná, ale hovorí sa aj o tom, že v nej nemusí byť len radovým členom.

     

    - Reklama -