Zaznelo v USA: V Európe majú príšerný bordel. Ochrana hraníc EÚ je katastrofa. Nezmenili správanie po Paríži ani po Silvestri v Kolíne nad Rýnom. A v čele stojí…

    0
    Belgické špeciálne policajné jednotky (Autor: SITA)

    Bývalý republikánsky predseda výboru Snemovne reprezentantov pre spravodajské služby Peter Hoekstra tvrdí, že keby Európska únia prijala primerané bezpečnostné opatrenia, mohla teroristickým útokom do istej miery predísť. V Európe majú príšerný bordel. Ochrana vonkajších hraníc EÚ je jedna veľká katastrofa. Viete, kto teraz stojí na čele Európskej únie? Sú to politici, ktorí prijali do svojich krajín 1 až 1,5 milióna migrantov zo Sýrie a Iraku bez toho, aby prešli riadnou bezpečnostnou previerkou. No a teraz Európska únia oznámi Belgicku, že ono predstavuje ten najväčší problém,“ uviedol Hoekstra pre NewsMax TV.

    Celé vyjadrenie Hoekstru nájdete TU.

    Podľa Hoekstra sa pritom s problémom radikálneho islamu stretáva kompletne celá Európska únia. „Oni vôbec neriešia svoje problémy. Ako som už povedal, ich ochrana hraníc je jednoducho bordel. Navyše ani neprejavujú najmenšiu snahu vyriešiť problémy v Líbyi, Sýrii a Iraku, kde je potrebné sa jasne a rozhodne postaviť Islamskému štátu,“ povedal michiganský republikán, ktorý podľa svojich slov neverí, že by boli Európania schopní zmeniť svoje správanie. „Veď tak neurobili ani po predchádzajúcich útokoch v Paríži alebo po tých škandalóznych udalostiach pri silvestrovských oslavách v Kolíne nad Rýnom. Zmeniť všetko k lepšiemu môžu len voliči v budúcich voľbách.“

    K teroristickým útokom v Bruseli sa vyjadril tiež austrálsky premiér Malcolm Turnbull, podľa ktorého za všetko môže absencia bezpečnostných opatrení na kontinente. „V Európskej únii došlo ku skutočnému zrúteniu spravodajských služieb. Ak nemáte kontrolu nad vlastnými hranicami, tak proste neviete, kto k vám prichádza alebo vašu krajinu naopak opúšťa. Vzhľadom na slabo fungujúce bezpečnostné opatrenia však môže cez ich hranice prechádzať ktokoľvek. Ich aktuálne problémy úzko súvisia s tými problémami, ktoré mali už v minulosti,“ vyhlásil Turnbull v Sydney.

     „Európa nemá žiadne vnútorné hranice, takže ľudia môžu v rámci kontinentu cestovať bez akýchkoľvek obmedzení. Vonkajšie hranice Európskej únie sú navyše veľmi priepustné. Udalosti v Bruseli predstavujú pre Európu z bezpečnostného hľadiska značnú výzvu alebo aj ďalšie problémy. To už záleží na tom, ako sa k tomu príslušní politici postavia. V tomto ohľade sa Austrália od Európy značne odlišuje. Sme na tom lepšie, samozrejme, aj vďaka geografickej polohe. V neposlednom rade však u nás fungujú prísne bezpečnostné opatrenia, zavedené našou vládou,“ upokojoval Turnbull svojich spoluobčanov. 

    Viac z prejavu Malcolma Turnbulla nájdete TU.

    - Reklama -