Abdeslam má novú taktiku. Požaduje vydanie do Francúzska. A čo najskôr

    0
    Salah Abdeslam (Autor: ReproFoto: telegraph.co.uk)

    Mary pred novinármi tiež vyjadril nádej, že Abdeslamovo vydanie do Francúzska by sa “mohlo uskutočniť vo veľmi krátkom čase”. Súdna rada v Bruseli dnes mala rozhodnúť o predĺžení väzby Abdeslama a ďalších podozrivých z novembrových parížskych útokov o ďalší mesiac.

    Pojednávanie však bolo odložené na 7. apríla. Sven Mary v stredu informoval, že jeho mandant nespolupracoval s vyšetrovateľmi, ktorí ho chceli vypočuť v Brugách. “Chcel ma najprv vidieť. Z viacerých dôvodov by som nechcel, aby sa uzavrel. Ak sa uzavrie, dovedie nás to k ďalším Zaventemom a Bataclanom a to je to, čomu by som rád zabránil,” povedal advokát pre rozhlasovú stanicu Europe 1. Dodal, že jeho mandant nevie o útokoch, ktoré sa tento utorok odohrali v Bruseli a vyžiadali si 31 mŕtvych a 300 zranených. 

    Abdeslama po krátkom pobyte v nemocnici, kde ho hospitalizovali so strelným zranením, ktoré utrpel minulý piatok pri zatýkaní, previezli do prísne stráženého väzenia v Brugách. Na dnešnom pojednávaní v Bruseli sa nezúčastní, informovala televízia RTBF. 

    Francúzskeho občana Salaha Abdeslama zadržali 18. marca popoludní pri rozsiahlej protiteroristickej razii v bruselskej štvrti Molenbeek. Na výsluchu povedal, že sa vlani 13. novembra plánoval stať jedným zo samovražedných útočníkov, ktorí sa odpálili v blízkosti národného štadióna Stade de France na parížskom predmestí Saint-Denis, svoje rozhodnutie však na poslednú chvíľu zmenil.

    - Reklama -