Velebil Hitlera, klamala o utečencoch, obvinili ho z napadnutia dôchodcu. Kto všetko bude sedieť vo výbore pre ľudské práva?

    0
    Erika Jurinová skladá poslanecký sľub (Autor: SITA)

    Členom výboru pre ľudské práva a menšiny sa stal aj najmladší poslanec za ĽSNS Milan Mazurek. Okrem toho, že je známy velebením Hitlera, popieraním holokaustu, verbálne útočil aj na moslimskú rodinu. Jeho konanie už preveruje polícia. „Sú nominácie, pri ktorých nepustí matematika. Do každého výboru musíte obsadiť niekoho z každej strany,“ povedal pre Aktuality.sk Andrej Danko.

    Ďalšou členkou výboru je Martina Šimkovičová zo Sme rodina. Do politiky sa dostala tak, že ju pre nepravdivé protiutečenecké statusy vyhodili z Markízy. Vyjadrila sa tiež, že gender ideológia je podľa nej prostriedok marxistov, ako zničiť tradičnú rodinu. Proti homosexuálom vystupovala aj ďalšia členka výboru, ktorá je zároveň aj členkou Aliancie za rodinu, Anna Verešová z OĽaNO-NOVA.

    Vo výbore bude zasadať aj smeráčka Mária Janíková, ktorá by si rada zobrala príklad z Bieloruska, a jej stranícky kolega Ľubomír Želiezka, ktorý bol v minulosti obvinený z brutálneho útoku na dôchodcu. Ako píšu Aktuality.sk, poslanec údajne dôchodcu udrel tak silno, že skončil v nemocnici.

    Ako vedúca výboru pre ľudské práva bola ustanovená Erika Jurinová z OĽaNO-NOVA. Poslankyňa je tiež signatárkou Deklarácie za rodinu a v minulosti podporila návrh bývalých poslancov Štefana Kuffu, Mariána Kvasničku a Jozefa Mikloška. Exposlanci navrhovali postaviť do ilegality potraty či umelé oplodnenie.

    Do Jurinovej sa hneď pustil Martin Poliačik: „Pani poslankyňa Jurinová ako signatárka výzvy Aliancie za rodinu prejavila veľmi svojský postoj k ľudským právam na Slovensku,” povedal pre Aktuality.sk. Napriek výhradám však SaS nakoniec Jurinovú podporila. Jurinová si myslí, že je schopná zastávať záujmy všetkých ľudí, „a to aj skupín, ktoré sa takto ozývajú,“ povedala pre Aktuality.sk. Na Jurinovej stranu sa postavil aj poslanec za Smer Ján Podmanický, ktorý si servítku pred ústa nedával. „Je to vrchol drzosti, aby ktokoľvek takýmto spôsobom kádroval ľudí za ich názory. To je návrat do dôb socializmu. To je fašizmus v praxi,” povedal pre Aktuality.sk.

    - Reklama -