Vyjadril sa k moslimom… A večer si poňho prišla polícia

    0

    Štyridsaťšesťročný Doyle, ktorý sa pohybuje v odbore PR a dosiahol celý rad úspechov, sa na svojom Twitteri zveril, že na ulici zastavil moslimskú ženu a vyzval ju na vysvetlenie udalostí v Bruseli. Vyzval som tú ženu, nech mi k tomu niečo povie. Odpovedala mi, že s tým nemá nič spoločné. Pekne lživá odpoveď,“ napísal Doyle, ktorého tweet zdieľalo veľké množstvo ľudí, ktorí s ním väčšinou súhlasili a volali po zastavení moslimskej migrácie a vzdávali hold tiež republikánskemu kandidátovi na amerického prezidenta Donaldovi Trumpovi.


    Než bol jeho tweet odstránený, stačili ho zdieľať stovky ľudí. Jeden z nich pravdepodobne informoval políciu a tá Doylea zatkla a obvinila ho zo šírenia nenávisti. Mestská polícia jeho zatknutie následne potvrdila vo svojom vyhlásení. Môžeme potvrdiť, že sme zaistili štyridsaťšesťročného muža s bydliskom v Croydone. Bol prevezený na policajnú stanicu v južnom Londýne, kde pokračuje ďalšie vyšetrovanie,“ cituje denník Daily Mail, ktorému Doyle poskytol exkluzívne vyjadrenie. Ja rozhodne nie som mimo, to sú skôr tí, ktorí ma nahlásili na políciu,“ uviedol Doyle.


    Daily Mail tiež vysvetlil, že onej spomínanej moslimskej žene položil otázku a potom sa s ňou v priateľskom duchu rozlúčil a pokračoval vo svojej ceste. Ja predsa nie som žiadny potetovaný bitkár, ktorý by ju po jej odpovedi snáď narazil na protiľahlú stenu. Nemyslím si ani, že by som sa dopustil nejakého stereotypného konania. Báli by ste sa ma napríklad v metre, keby ste išli vedľa mňa? Každý obyvateľ Londýna musí byť vzhľadom na hrozbu atentátu nadmieru ostražitý. Mohlo by sa to stať aj u nás a čoskoro to tak, bohužiaľ, bude. Spomeňte si na 7. júl 2005 alebo Lee Rigbyho.


    Hoci väčšina ľudí s jeho tweetom súhlasila, mnohí ďalší ho priamo na Twitteri ostro kritizovali. Zmieňovali okrem iného aj nórskeho masového vraha Andersa Breivika, ktorý pred takmer piatimi rokmi zavraždil 77 ľudí. Poukazovali na jeho prípad a že Doyleovo obviňovanie neznámej moslimské ženy je rovnaké, ako keby chcel niekto za Breivikov čin obviňovať všetkých bielych Európanov. Nemyslím si, že by práve toto šlo porovnávať. V prípade Breivika išlo o ojedinelý incident, za ktorým stál jeden človek. My však čelíme hrozbe zo strany početných skupín islamistov, ktoré riadi Islamský štát,“ argumentoval Doyle pre Daily Mail.

    Celý text v angličtine je TU.

    - Reklama -