Jahnátek, Počiatek či Hudák na ministerstvách skončili. Čo budú robiť ďalej?

    0
    Národná rada (Autor: Radka Turoňová)

    Denník SME píše, že v novej vláde sa neušli posty aj viacerým smerákom. Ľubomír Jahnátek, bývalý šéf rezortu pôdohospodárstva, je so svojou nástupkyňou Gabrielou Matečkovou, ktorú vymenovala SNS, spokojný. V parlamente sa chystá pôsobiť už len ako poslanec, svoje miesto chce prenechať mladším. „Vzhľadom na vek rád prenechám miesto mladším. Som spokojný,“ povedal Jahnátek.

    Ján Počiatek, ktorý viedol ministerstvo dopravy a za predchádzajúcej Ficovej vlády aj ministerstvo financií, sa tiež na novú vedúcu funkciu nechystá. „Po štyroch rokoch v kresle ministra sa plánujem intenzívnejšie venovať rodine, na ktorú som doteraz nemal toľko času, ako by som si želal,“ povedal Počiatek.

    Bez postov ostali aj bývalí nesmerácki ministri. Juraj Draxler skončil vo vedení ministerstva školstva, Tomáš Borec na ministerstve spravodlivosti, v zdravotníctve to bol Viliam Čislák. Doslúžilý minister hospodárstva Vazil Hudák sa o svoju budúcnosť obávať nemusí, ako píše denník SME, už pred voľbami ho totiž vláda vymenovala na post viceprezidenta Európskej investičnej banky.  

    - Reklama -