Chľast, drogy a prostitútky ho nakoniec zdolali. Kontroverzný starosta zomrel

    0
    Rob Ford (Autor: SITA)

    Kontroverzný Ford sa stal starostom v roku 2010. Po zvolení si verejnosť naklonil okrem iného zrušením nepopulárnej dane z motorového vozidla.

    S narastajúcou obľubou sa však začali čoraz viac vynárať temnejšie stránky Fordovej povahy. Médiá informovali o jeho problémoch s alkoholom, drogami, prostitútkami či nezákonným spravovaním mestských zdrojov.

    Áno, fajčil som crack

    Vlnu škandálov vyvolal článok servera Toronto Star, v ktorom jeho autor tvrdil, že mal možnosť vidieť videozáznam, kde Ford fajčí crack. Po krátkom mlčaní sa k tomu Ford verejne priznal.

    „Áno, fajčil som crack, už ani neviem, kedy presne, niekedy pred rokom, pravdepodobne na jednom z mojich opileckých večierkov,“ uviedol Ford v novembri minulého roka. Ospravedlnil sa tiež za svoju závislosť od alkoholu. Odmietol však, že by bol narkoman. „Urobil som chyby v minulosti a môžem sa len ospravedlniť… nemôžem zmeniť minulosť,“ povedal. Paradoxné je, že až do svojho priznania konzumáciu drog opakovane odmietal priznať.

    Zabijem ho

    Vzápätí prišla ďalšia rana. Vyšlo totiž najavo, že Ford sa v minulosti vyhrážal neznámemu mužovi vraždou. Server Toronto Star totiž zverejnil záznam z mobilného telefónu, na ktorom rozčúlený starosta prechádza po miestnosti, vulgárne nadáva a hovorí: „Buď zomrie on, alebo ja.“ „Budem, ku*va, potrebovať desať minút, aby bol mŕtvy,“ kričí starosta na zázname.

    Žiadna z káuz neprinútila Forda vzdať sa kresla starostu jedného z najväčších severoamerických miest. Nakoniec tak spravil Ford v roku 2014, keď mu bola diagnostikovaná rakovina. Dnes svojej chorobe zapríčinenej pravdepodobne aj zhýralým životom podľahol.

    - Reklama -