Útoky v Bruseli odsúdili káhirská mešita al-Azhar i Vatikán

    0
    Ľudia zranení výbuchmi na letisku Zaventem (Autor: SITA)

    Al-Azhar rozhodne odsudzuje tieto teroristické útoky. Tieto násilné nenávistné zločiny znesväcujú tolerantné učenie islamu,“ uvádza sa v komuniké.

    Al-Azhar vo svojom vyhlásení varovala, že ak sa medzinárodné spoločenstvo nespojí a nebude čeliť tejto epidémii spoločne, (títo) zvrhlí neprestanú páchať svoje ohavné zločiny na nevinných ľuďoch.

    Ako pripomenuli belgické médiá, šejk Muhammad Ahmad Tájib, imám náboženskej univerzity pri mešite al-Azhar, vlani ostro odsúdil aj útoky radikálnych islamistov, ku ktorým došlo v Paríži v januári a novembri minulého roka.

    Najvyšší predstaviteľ katolíckej cirkvi, pápež František, dnes v súvislosti so sériou útokov v Bruseli zaslal sústrastný telegram prímasovi katolíckej cirkvi v Belgicku a arcibiskupovi z Malines-Bruxelles Jozefovi De Keselovi. Pápež v ňom znova odsúdil slepé násilie, ktoré vedie k takému veľkému utrpeniu.

    V telegrame sa uvádza, že pápež zveruje Božiemu milosrdenstvu všetkých ľudí, ktorí (dnes) prišli o život, a spája sa v modlitbách a v bolesti s ich blízkymi. Vyjadril tiež hlbokú účasť zraneným a ich rodinám a vyslovil sympatie ľuďom, ktorí im v tejto skúške prinášajú úľavu a útechu v ich bolestiach.

    Svoje vyhlásenie k tragickým udalostiam dnes vydala aj belgická biskupská konferencia.

    - Reklama -