Ako z rozprávky. Britskí vojaci v akcii proti teroristom v neviditeľnom plášti

    0
    Britské vojenské jednotky. (Autor: Youtube/vor033)

    Britským vojakom sa údajne podarilo vyskúšať v bojových podmienkach tzv. neviditeľné plášte. S týmito špecifickými technológiami sa experimentuje už nejaký čas. Malo by ísť o vojenské plášte zo špeciálnych „metamateriálov“, ktoré majú v určitom priestore, lokalite a teréne špeciálne optické vlastnosti.

    Tento výdobytok, ktorí už má byť britskými vojakmi odskúšaný aj v praxi, by mala distribuovať americká spoločnosť VCS a trojrozmerný materiál by mal niesť názov Vatec. Plášť z Vatecu by mal vyzerať ako kôpka kameňov, ktorý má takéto vlastnosti aj vďaka špeciálnej štruktúre látky a vďaka tomu, ako reaguje pri určitej teplote a svetle.

    Takéto špecifické časti odevu by mohli napríklad využiť aj snajperi pri špeciálnych akciách, keď potrebujú zotrvať v pokoji a nespozorovaní nepriateľom. Podľa najčerstvejších informácií je možné už Vatec použiť v púštnom a hornatom teréne. Teda v krajinách, v ktorých pôsobí Islamský štát, ako napríklad Sýria a Irak. O novinkách v britskej armáde informoval portál The Telegraph.

    - Reklama -