Smeru pripadne aj rezort hospodárstva. Glváč bude podpredsedom parlamentu, Tomáš tajomníkom na školstve

    0
    Martin Glváč, minister obrany SR (Autor: SITA)

    Vedenie Smeru-SD tiež rozhodlo, že za štátneho tajomníka ministerstve školstva nominuje doterajšieho šéfa komunikačného odboru na úrade vlády a novozvoleného poslanca NR SR Erika Tomáša. Ako štátny tajomník zostane pôsobiť na ministerstve dopravy Viktor Stromček.

    Už dávnejšie je známe, že Robert Fico zostane na premiérskom poste ďalšie volebné obdobie. Ministrom vnútra má byť naďalej Robert Kaliňák. Členmi vlády za Smer-SD majú zostať aj Peter Kažimír ako minister financií, Miroslav Lajčák ako minister zahraničných vecí a minister práce Ján Richter.

    Na ministerstve kultúry napokon zostáva Marek Maďarič. Smeru pripadne aj rezort hospodárstva. Ministrom má byť Peter Žiga, ktorý doteraz viedol ministerstvo životného prostredia. Funkcia podpredsedu vlády pre investície má pripadnúť doterajšiemu šéfovi parlamentu Petrovi Pellegrinimu. Keďže žiadna zo strán nechcela rezort zdravotníctva, ministra nominuje tiež Smer-SD.

    Podľa informácií agentúry SITA ním má byť riaditeľ Inštitútu finančnej politiky (IFP), ktorý je analytickým útvarom ministerstva financií, Martin Filko, alebo šéf Slovenskej pošty Tomáš Drucker.


     

    - Reklama -