Totalita v 21. storočí je krutou realitou, aj takto sa žije v niektorých krajinách

    0

    Kim Čong-un sa dostal na pozíciu najvyššieho vodcu KĽDR v roku 2011, keď za podozrivých okolností opustil svet jeho otec Kim Čong-il, informuje server Aktuality.sk. Obyvatelia krajiny dlhodobo trpia podvýživou, napriek tomu zločinný režim neváha investovať obrovské finančné prostriedky do vývoja jadrových zbraní. S náznakmi opozície, často domnelými, sa Kim Čong-un nepára a často aj tí najčelnejší predstavitelia severokórejského režimu putujú pred popravnú čatu. KĽDR nejako fungovať musí a nezanedbateľnou položkou štátneho rozpočtu sú príjmy z nelegálnych činností, ako je nútená prostitúcia severokórejských žien v zahraničí či vývoz a predaj drog.

    Ďalším diktátorom je Robert Mugabe. Tento politik sa dostal do čela afrického Zimbabwe pred 35 rokmi. Hneď po svojom nástupe k moci začal zbavovať bielych vlastníkov polí ich vlastníctva a krajina tak začala byť poľnohospodársky nesebestačná. Obyvatelia Zimbabwe tak hladujú, opozícia je vylúčená a neschopnosť Mugabeho kádrov doviedla krajinu k najvyššej inflácii v histórii.

    Zosnulého prezidenta Venezuely Huga Cháveza nahradil vo funkcii Nicolas Maduro. Sociálna politika v krajine bola sanovaná najmä príjmami z predaja ropy, ktorej cena je však dnes na dlhodobých minimách. V radoch sa tak dnes čaká aj na základné potraviny. Vo Venezuele tak dnes narastá organizovaný zločin a v priemere každých 21 minút je jeden obyvateľ krajiny zavraždený.

    Ďalším štátom s nedemokratickým režimom je Kuba, ktorej prezidentom sa stal po desaťročiach vlády Fidela Castra jeho mladší brat Raúl. V minulosti havanský režim sponzoroval Sovietsky zväz, neskôr spomínaná Venezuela, dnes sa však nenájde krajina, ktorá by Kube posielala prostriedky na fungovanie „ostrova slobody“. Napriek tomu, že sa Raúl snaží zlepšovať imidž krajiny v očiach Západu, predstavitelia opozície sedia vo väzení a slobodný život na Kube je len ilúziou. Dodávky potravín sú tiež nedostatočné a bežný Kubánec tak dnes živorí.

     

     

    ,/

    - Reklama -