Ruské letectvo a sýrske jednotky upratujú v Palmýre. Historické mesto je bodom zlomu v boji proti IS

    0

    Podľa agentúry RIA Novosti sa bod zlomu v boji proti teroristickej organizácii Islamský štát (IS) črtá práve v Palmýre. Jej oslobodenie otvorí možnosť presunúť vojakov na prielom blokády mesta Dajr az-Zaur a následne zorganizovať ofenzívu na mesto Rakka – baštu IS. 

    “Boli vytvorené podmienky na obkľúčenie a rozdrvenie ozbrojených jednotiek Islamského štátu v Palmýre,” citovala Rudského agentúra TASS. Sýrska armáda tam podľa neho získala kontrolu nad dominantnými pahorkami a hlavnými dopravnými tepnami a uzavrela trasy na dodávky munície a vybavenia pre militantov. 

    “Chcem zdôrazniť, že ruské letectvo bude naďalej útočiť na Islamský štát a Front an-Nusra (odnož medzinárodnej teroristickej siete al-Káida),” uviedol Rudskoj. 
    Generálporučík taktiež poznamenal, že prípravy na stiahnutie letectva a podporných jednotiek zo Sýrie pokračujú podľa plánu. 

    Kremeľ 14. marca oznámil, že ruský prezident Vladimir Putin a jeho sýrsky partner Bašár Asad sa dohodli na stiahnutí hlavnej časti ruského bojového letectva zo Sýrie, pretože si splnilo svoje základné úlohy. 

    - Reklama -