Pol milióna eur. To je dlh, ktorý stihol Marian Kotleba spraviť za dva roky v Banskobystrickej župe

    0

    K peniazom sa mal vďaka Kotlebovmu miestu v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK) dostať 26-ročný Ján Kecskés. Aj on si sadne do poslaneckých lavíc národnej rady, stal sa totiž jedným zo štrnástich poslancov ĽS NS, ktorých si ľudia zvolili do parlamentu. Kecskés je zároveň podpredsedom strany aj tajomníkom úradu BBSK.

    Kecskésova firma Fa Stombo Nitra podľa informácií portálu Aktuality.sk dodala Banskobystrickej regionálnej správe ciesť (BB RSC), v ktorej je Kecskés od januára v predstavenstve, bezpečnostný systém za približne 20-tisíc eur. Zákazku získala firma ešte vlani v novembri.

    Riaditeľ úradu Banskobystrickej župy Milan Uhrík tvrdí, že firma Fa Stombo Nitra vyhrala vo verejnej súťaži, a vyhrala, lebo predložila najnižšiu ponuku. „Pre nás je podstatné šetrenie verejných zdrojov a nemôžeme predsa nakupovať drahšie služby len preto, aby to vyzeralo mediálne dobre,“ uviedol Uhrík.

    To, či Kecskésova spoločnosť skutočne ponúkla vyhotovenie zákazky za najnižšiu cenu, sa podľa portálu Aktuality.sk nedá nijako overiť, lebo o nej na stránke župnej firmy nie sú žiadne informácie.

    Banskobystrická aktivistka Ingrid Kosová z občianskeho združenia Quo Vadis tvrdí, že za gazdovania Mariana Kotlebu v BBSK sa Banskobystrická regionálna správa ciest dostala do straty. „Kotlebovci dostali župnú firmu po niekoľkých rokoch do straty 500-tisíc eur,“ tvrdí Kosová. Riaditeľ župného úradu Milan Uhrík tvrdí, že negatívne čísla sú dôsledkom zníženia tržieb od Slovenskej správy ciest, ktoré v roku 2014 údajne klesli o viac ako 78 miliónov eur.

    Celý článok si môžete prečítať TU.

    - Reklama -