Použije nás a odhodí. Toto si myslí o spolupráci so Smerom ďalší člen Siete a odchádza

    0
    Radoslav Procházka (Autor: SITA)
    Poslanec mestskej časti Staré Mesto – Košice sa rozhodol, že odíde zo Siete v prípade, ak bude podpísaná koaličná zmluva so Smerom. Igor Petrovčík chce svoje rozhodnutie oznámiť podpredsedovi strany Eduardovi Adamčíkovi na najbližšom osobnom stretnutí, kde chce tento krok odôvodniť aj ostatným poslancom strany neúspešného prezidentského kandidáta Radoslava Procházku. 
     
    Podľa Petrovčíka bude vstup Siete do koaličnej vlády so Smerom posledným chýbajúcim klincom do rakvy tejto strany. Košický mestský poslanec preto nemá problém ani s tým, že stranu odmietli podporiť aj ďalší jej poslanci Miroslav Beblavý, Katarína Macháčková a Simona Petrík. Proti sa postavila aj náhradníčka na miesto poslankyne Zuzana Zimenová, ktorá do NR SR zasadne v prípade, že sa niektorý z poslancov Siete vzdá svojho mandátu. 

    Nie je jediný

    Petrovčík pre Košický korzár uviedol, že nie je v rozhodnutí vôbec osamotený. Údajne sa chcú takto vyjadriť aj ďalší jeho kolegovia, a to ešte dnes v priebehu dňa. Ide vraj o ďalších košických mestských poslancov Siete, ktorí sú podľa Petrovčíka tiež rázne proti spájaniu sa do koalície so Smerom. 
     
    „Hovorí sa, že najprv sú záujmy krajiny, strany a až potom sú osobné záujmy. Chceme veriť, že sa najvyšší predstavitelia Siete budú držať tohto poradia, hoci momentálne tomu vôbec nič nenasvedčuje. Prekáža mi to, že z dlhodobého hľadiska pochovávame Sieť vstupom do vlády so Smerom. Páni Procházka a Hrnčiar, no aj niektorí ľudia z Košíc predsa musia vedieť, že pre Roberta Fica a jeho vládu sme rovnako ako predtým SNS a HZDS. Použije nás a odhodí,“ tvrdí  Igor Petrovčík. 
     
    Celý článok si môžete prečítať TU.
     
    - Reklama -