Ukrajinu čaká krvavá jar. Obáva sa americký senátor po odchode Ruska zo Sýrie

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: ReproFoto: youtube)

    McCain, predseda senátneho výboru pre ozbrojené sily, na svojej internetovej stránke napísal, že oznámenie Ruska o stiahnutí časti svojich síl zo Sýrie signalizuje Putinovo presvedčenie, že zbombardoval a zabil dostatok oponentov Asadovho vražedného režimu, aby zaistil jeho prežitie.

    Americká administratíva sa podľa McCaina štyri roky len prizerala, ako Asadov režim zabil takmer pol milióna ľudí v Sýrii.

    Keď sa zdalo, že Asad je slabý, sledovala, ako Putin vojensky zasiahol a ochránil jeho brutálny režim. Administratíva odôvodňovala svoju ľahostajnosť a nečinnosť tvrdením, že Rusko si koleduje o malér. Administratíva sa utešovala mantrou, že neexistuje vojenské riešenie', namiesto toho, aby čelila realite, že jasne existuje vojenská dimenzia k politickému riešeniu v Sýrii,“ konštatoval McCain.

    A práve toto predviedli podľa neho Rusi: zmenili vojnovú realitu a vytvorili podmienky na politické riešenie konfliktu, ktoré je priaznivejšie pre ich záujmy.

    Pravdepodobným výsledkom je to, že sýrsky konflikt bude pokračovať, Islamský štát bude silnieť a utečenci budú stále prichádzať. A keď Rusko obráti svoje zdroje a pozornosť inam, obávam sa, že na Ukrajinu opäť prichádza krvavá jar,“ dodal senátor McCain.

    - Reklama -