Procházka sa inšpiroval Bugárom. Manželstvo z rozumu je jediná možnosť, píše v liste svojim

    0
    Radoslav Procházka (Autor: SITA)

    V liste adresovanom všetkým členom strany Sieť Procházka vysvetľuje dôvody, ktoré ho viedli k zasadnutiu za rokovací stôl o zostavení vlády s Robertom Ficom, informuje server Aktuality.sk. Procházka tvrdí, že nemá inú možnosť, pričom si vyberal z dvoch možností: buď presadzovať svoj program v „manželstve z rozumu“, alebo sa o to snažiť o štyri roky v ďalších parlamentných voľbách. Volí prvú možnosť, aj keď vie, že ho to bude stáť odchod časti členskej základne Siete.

    Procházka tento odchod chápe a vraví, že nebude nikomu toto rozhodnutie vyčítať, pričom si váži doterajšiu spoluprácu. „Nech sa napokon rozhodneme akokoľvek, už dnes je jasné, že v zostave, v akej sme do toho išli, nezostaneme. Že množstvo ľudí odíde, pretože smrť považuje za čestnejšiu možnosť ako život v kompromise,“ komentuje Procházka prípadné rozhodnutie časti súčasných členov opustiť stranu Sieť.

    Opustiť Sieť sa rozhodli už traja jej členovia a novozvolení poslanci Katarína Macháčková, Miroslav Beblavý a Simona Petrík. Napätú situáciu medzi radovými členmi a predsedníctvom bolo cítiť už počas volebnej noci Siete v bratislavskom hoteli Devín. Po zverejnení Exit pollu sa celé predsedníctvo vytratilo, čo kritizovalo viacero radových členov.

    - Reklama -