Matovič chce predčasné voľby. Poslancov Siete preťahuje k sebe. Oligarchov ani Kotlebu sa nebojí

    0
    Igor Matovič. (Autor: Repro foto: TA3)

    Aj keď Igora Matoviča rozhodnutie Mosta a Siete neprekvapilo, nešetril ostrými slovami na adresu ich lídrov. Obvinil ich z podvodu, ktorý spáchali na voličoch. Pokračoval aj ďalej a povedal, že scenár udalostí bol napísaný dopredu už deň po voľbách. Podľa Matovičových slov sa mal najprv z pravicovej koalície vyvliecť Andrej Danko a SNS a potom sa k nemu mali pridať Sieť a Most-Híd.

    Matovič tiež vyzdvihol konanie troch poslancov, ktorí sa pre nesúhlas s konaním ich lídra, rozhodli zo strany vystúpiť. Pre Miroslava Beblavého, Katarínu Macháčkovú a Simonu Petrík sú vraj dvere v poslaneckom klube Obyčajných ľudí otvorené.

    Matovič povedal, že žiada predčasné parlamentné voľby, pretože voliči boli podvedení.

    Daniel Lipšic sa vyjadril, že súčasný vývoj je pre neho aj veľkým osobným sklamaním. Koalíciu Smer, SNS, Sieť a Most-Híd nazval „zlepenec oligarchov“. Tiež vyjadril podozrenie, že vývoj udalostí bol už dopredu dohodnutý a oligarchovia síce nevyhrali vo voľbách, ale zabezpečili si to v zákulisí. Lipšic hovorí, že po nich tvrdo pôjde z opozície. Poukázal na fakt, že v koalícii skončili „gorilie“ a v opozícii „protigorilie“ strany.

    Na záver Obyčajní ľudia dodali, že sa vymedzujú proti extrémizmu a Kotlebu sa neboja. Ak sa politici budú k voličom správať čestne a nebudú ich podvádzať, Kotleba silnejší nebude.  

    - Reklama -