“Piťo” ma vydieral, tvrdí Kollár. Kauza okolo pozemkov na Donovaloch pokračuje

    0
    Boris Kollár (Autor: SITA)

    Boris Kollár prehovoril o spornom obchode s Jurajom Ondrejčákom, ktorý je známy pod prezývkou Piťo. Obchod sa týka pozemkov na Donovaloch a sprostredkovateľom medzi Kollárom a Ondrejčákom nebol nikto iný ako ďalší známy slovenský podnikateľ Marián Kočner. Na podmienkach zmluvy sa obe strany nevedeli dohodnúť bez prostredníka preto, lebo boli vraj rozhádaní. „Buď pre Petru Krištúfkovú, lebo ona nejaký čas žila s Ondrejčákom, čo sa Borisovi nepáčilo,“ povedal pre denník Plus jeden deň Kočner a dodal, že mohlo ísť o aj o obraz, ktorý Ondrejčák od Kollára dostal k narodeninám a vysvitlo, že to nebol originál. Boris Kollár však povedal, že Krištúfková s hádkou nemala nič spoločné.

    Pozemky pod lanovkou v lyžiarskom stredisku si Boris Kollár od Ondrejčáka prenajímal približne za milión ročne. Kollár sa k veci vyjadril v rozhorčenom tóne. „Oni tomu hovoria obchodovanie, ja tomu hovorím vydieranie. Za tým celým stál Kočner,“ povedal pre Plus jeden deň. Následne situáciu vysvetlil aj obšírnejšie: „Ja som dal milión Jurajovi Potočárovi, aby pre mňa kúpil pozemky na zjazdovke, pod lanovkou. Mám na to zmluvu. Už sme sa boli aj dohodnúť, že mi ich prevedie, ale stala sa mu veľmi zlá vec. Vlastní partneri ho ožobračili. Oslovil teda Kočnera a ten to vyriešil s Piťom, ktorý mu vybavil vrátenie podielov. Za odmenu zas Kočner dohodol, že pozemky, ktoré som ja dal nakúpiť, sa previedli na Piťa. A potom ma začal vydierať s tými dvoma miliónmi korún. Toto je tá podnikateľská činnosť, ktorú som mal s pánom Ondrejčákom. A teraz sa Kočner bojí,“ povedal Kollár.

    Čerstvý poslanec NR SR si myslí, že špinu na neho ľudia vyťahujú preto, aby zabránili vzniku pravicovej vlády. Ide vraj o Rajeckého a Kočnera, ktorí sú napojení na Trnku a boja sa, že ministrom vnútra sa stane Daniel Lipšic, na čom bude Kollár podľa svojich slov aj trvať.  

    - Reklama -