Novinky o masakri v Paríži. O útoku na klub vraj vedela ochranka, tvrdí to kapela, ktorá tam hrala počas osudnej noci

    0
    Spevák rockovej kapely Eagles of Death Metal Jesse Hughes tvrdí, že najmenej šesť členov ochranky z klubu sa v noci, keď útočili teroristi, neukázalo v práci. Hudobníci údajne ešte pred začiatkom koncertu nechali vymeniť jedného z náhradných strážcov, ktorí dozerali na zákulisie, lebo sa správal zvláštne. 

    Podozrenie kapely 

    Americká kapela, ktorá 13. novembra 2015 hrala v parížskom klube Bataclan, tvrdí, že viacero členov najatej ochranky sa ten večer vôbec neukázalo na mieste konania koncertu. „Keď som prvýkrát vošiel dnu, prešiel som okolo ochrankára v zákulisí a hneď som povedal promotérovi, že ho chcem vymeniť za niekoho iného a nakoniec som zistil, že najmenej šesť ochrankárov sa vôbec ani neukázalo,“ uviedol frontman kapely Jesse Hughes v rozhovore pre americkú televíziu FOX. 
     
    VIDEO: Útok na parížsky hudobný klub Bataclan 
     
    Podľa speváka z Eagles of Death Metal je „úplne jasné prečo“ sa šiesti členovia pôvodnej ochranky, ktorá mala strážiť klub Bataclan v noci ich koncertu, ani len neukázali v práci. Podľa Hughesa pravdepodobne vedeli, čo sa stane a práve preto neprišli. 

    Koniec spomienkovej tour 

    Eagles of Death Metal sa napriek hroznému zážitku z novembra minulého roka, pri ktorom len zázrakom nikto z kapely neprišiel o život, vrátili do parížskeho klubu Bataclan znova. Cieľom obnoveného koncertného turné bolo uctenie pamiatky desiatok obetí, ktoré prišli o život rukou teroristov v Paríži. 
     
    Spomienková koncertná šnúra po Európe sa však náhle skončila začiatkom marca. Tentokrát ju, našťastie, neprerušil žiaden brutálny masaker motivovaný náboženskou neznášanlivosťou, ale zranenie Jessieho Hughesa, ktorý si roztrhol šľachu na prste a nemôže tak hrať na gitare. „Som zdrvený, že turné nemôže ďalej pokračovať, ale potrebujem sa dať dokopy, aby sme mohli ďalej hrať rockovú muziku po celom tomto krásnom svete, vrátane Európy, kam sa vrátime v lete ešte silnejší,“ uviedol s poľutovaním Hughes. 
     
    VIDEO Kapela Eagles of Death Metal o útoku na parížsky klub Bataclan
     
    - Reklama -