Päste, modriny a krv. Kotlebov poslanec „zmastil“ cudzinca na nepoznanie. Tento človek nás bude zastupovať v parlamente?

    0
    Andrej Medvecký. (Autor: repro foto Youtube/Maroš Bály)

    Andrej Medvecký bol spolu so svojím bratom obvinený z napadnutia Lennyho Antonia Cruza z Dominikánskej republiky. Incident sa stal v novembri v roku 2014 a budúci poslanec tvrdí, že bitku začal práve cudzinec. „Nevypil som veľa, možno tri vodky. Zozadu do mňa niekto strčil, otočil som sa a tam človek tmavšej pleti, povedal mi hanlivé slovo v angličtine a ukázal pro­stredník. Pre mňa je to urážlivé gesto, tak som do neho strčil a on spadol na zem,“ opísal vyhrotenú situáciu Medvecký.

    Výpoveď cudzinca sa od tej Medveckého diametrálne líši. Cruz tvrdil, že doňho strčil ako prvý Kotlebov poslanec a potom, ako ho vyviedla von ochranka, niekto na neho zakričal: „Neger, dnes je tvoj posledný deň,“ spomínal Dominikánec. Potom k nemu mali obidvaja bratia pristúpiť a biť ho hlava-nehlava. „Neviem, ktorý z nich začal, lebo som bol otočený chrbtom, ale keď som už ležal na zemi, videl som nad sebou oboch. Udierali ma päsťami, kopali ma do hlavy, spôsobili mi ranu na obočí, nik iný okrem obžalovaných na mňa neútočil,“ opísal ťažké chvíle. Cruz bol po incidente ešte mesiac práceneschopný.

    „Andrej a Jozef tam boli s partiou. Väčšinou mali na sebe zelené tričká s nápisom Slovenská pospolitosť,“ vypovedal vyhadzovač z podniku v Námestove. Na adresu budúceho poslanca sa vyjadril aj policajt, ktorý bol na miesto činu privolaný. „Správal sa dosť hrubo až arogantne, odmietal mi preukázať totožnosť, kričal, že so mnou nikam nepôjde,“ prezradil policajt.

    Dominikánec prišiel na Slovensko s priateľkou Katkou, s ktorou žije v Rakúsku. Na diskotéku sa vybral s jej bratrancom Lukášom Chovančákom, ktorý prezradil, že ho „začali biť hlava-nehlava bezdôvodne. Kričali: Zabite negra, ten k… čierny tu nemá čo robiť“. O incidente informoval portál denníka Nový Čas.

    - Reklama -