Adam Sipos: Posledný článok o Kotlebovi. Áno, je nacista

0
Predseda ĽS Naše Slovensko Marian Kotleba (Autor: SITA)

Minulosť

Marian Kotleba bol v minulosti členom Slovenskej pospolitosti, ktorá bola Najvyšším súdom SR rozpustená, pretože jej program nebol založený na presadzovaní demokratických princípov. V minulosti sa vodca zúčastňoval neonacistických pochodov a vôbec sa tým netajil. Úspech však neprichádzal. Prečo? Lebo Slováci nie sú takí hlúpi, aby uverili človeku v gardistickej uniforme, ktorý hovorí o nejakom Jozefovi Tisovi. Áno, k tomuto odkazu sa starý Marian Kotleba hlásil. K prvému slovenskému štátu, ktorý má na svedomí takmer 60-tisíc slovenských židov.

Znak gardistov

Logo ĽS NS je znakom Hlinkevej slovenskej ľudovej strany. Táto strana má na svedomí deportácie slovenských židov. Jozef Tiso bol legitímne odsúdený na smrť za činy, ktoré napáchal počas bratríčkovania sa s Hitlerom.

Na stráž!

Opäť prepojenie na Hlinkovú slovenskú ľudovú stranu, ktorá sa práve týmto pozdravom identifikovala. Niečo podobné ako Heil Hitler, len v slovenskej podobe. Ak prijmeme fakt, že Hlinkova strana bola počas prvého slovenského štátu úzko prepojená na nacistickú Tretiu ríšu, tak môžeme bez obáv povedať, že aj na Slovensku sme mali podobne rozmýšľajúcich ľudí, ktorí sa ideologicky hlásili k nacizmu. Asistovali mu deportáciami. Ešte raz. Zomrelo približne 60-tisíc slovenských židov, ktorí boli odvlečení do koncentračných táborov. Násilne ich prenasledovali páni so znakom, ktorý hrdo nosí pri srdci aj súčasný vodca Marian Kotleba.

Prezlečenie kabátu

Vodca zistil, že na Slovákov musí nájdeným nepriateľa. To je EÚ, NATO a cigáni. Dnes už len veľmi ťažko nájdeme výroky o prvom slovenskom štáte alebo o židoch. Už sa hovorí o cigánskych extrémistoch a o mimovládkach, ktoré sú platené zo zahraničia. Takto skrýva vodca svoju skutočnú tvár. Približne 200-tisíc Slovákov mu uverilo, ale oni nie sú na vine.

Na vine je skutočnosť, že na Slovensku nebola zásadná reforma školstva od roku 1993 a že v škole nie je čas na výučbu o slobode a demokracii. Taktiež politici podcenili rómsku integráciu a nevenovali jej dostatočnú pozornosť. Preto dnes vyhráva extrém. A je to aj preto, lebo naša historická pamäť je obmedzená. Alebo nie je žiadna. A bude horšie. Kotleba ostal taký istý, len jeho rétorika sa zmenila.

Adam Sipos
Článok publikujeme so súhlasom autora, pôvodný text nájdete na adamsipos.blog.sme.sk.

- Reklama -