Niektorí majú už ministerské kreslá isté. Budú v ľavicovej i pravicovej vláde

    0
    Robert Fico komentuje výsledky volieb (Autor: SITA)

    Ľavicu by bez debaty viedol Robert Fico ako premiér, aj so svojím doterajším podpredsedom a ministrom vnútra Robertom Kaliňákom. Kreslá podpredsedov by sa ušli koaličným partnerom. Aj v pravicovej vláde rátajú na takýto post podľa portálu  topky.sk s Andrejom Dankom ako ministrom dopravy. Most obsadí ďalší post podpredsedu Ivanom Švejnom, ktorý bude aj ministrom práce. Sieti sa ujde podpredsednícky post pre Andreja Hrnčiara  a ministerstvo dopravy.

    Učiteľov nepoteší, že ministrom školstva by  mal zostať Juraj Draxler zo Smeru, ministrom zdravotníctva bude v prípade ľavicovej i pravicovej vlády Štefan Zelník z SNS. Tradične si Fico podrží post ministra financií s Petrom Kažimírom a zahraničia s Miroslavom Lajčákom. Justíciu by mal dať do poriadku Peter Kresák z Mostu. V pravicovej vláde by to bola Lucia Žitňanská, ale tá je pre Smer zrejme neprijateľná.

    Zsolt Simon má svoje miesto ministra pôdohospodárstva, o ktoré má tradične záujem Most, v oboch navrhovaných vládnych zoskupeniach isté. Rovnako je na tom minister obrany Martin Fedor za Sieť. Národniari získajú ministerské kreslo pre jedinú ženu vo vláde Evu Smolíkovú, ujde sa jej kultúra.

    Vládna koalícia Smer-SD, SNS , Most a #Sieť by si za šéfa parlamentu zvolila Bélu Bugára, ako jedného z najskúsenejších politikov. To neplatí v prípade pravicovej vlády, keď by sa predsedníčkou NR SR stala Erika Jurinová. 

    - Reklama -