Trošku iný dobrovoľník: Jazdí pri hraniciach a chytá imigrantov. A nie je k nim dobrý

    0

    „Zrazu predo mňa z krovia vyskočil nejaký muž,“ opísal pre bTV Novinite svoje prvé, augustové stretnutie s utečencami. „Rozbehol sa, aby ma napadol, asi aby mi ukradol štvorkolku. Niekoľkokrát som ho udrel a išiel k zemi, ešte som ho pre istotu trikrát kopol a on začal kričať ,Alah-malláh‘. Mal na sebe roztrhané topánky, bundu, džínsy a batoh.“

    Celý text si môžete prečítať TU

    Potom sa vraj z podrastu vynorilo ďalších sedem mužov a za nimi trojica žien s dieťaťom. Jeden z mužov sa na Valeva vrhol so zbraňou v ruke, tvrdí Bulhar, ale on sa ubránil a celú skupinu prinútil ľahnúť si tvárou k zemi a nehybne vyčkať, kým nepríde privolaná polícia.

    Odvtedy vraj vyráža k hraniciam na svojej štvorkolke pravidelne. A pre svoju „občiansku patrolu“ verbuje ďalších, zatiaľ čo jeho popularita na internete, kde okrem snímok z posilňovne a reštauračných zariadení publikuje aj videozáznamy svojich zákrokov, vzrastá.

    O utečencoch nemá ilúzie, aj keď pochádzajú zo Sýrie

    Valev sa živí ako obchodník so starým železom a jeho biznis zrejme radostne prekvitá, pretože, ako opakuje na svojich facebookových stránkach, často sa zdržiava pracovne v cudzine. Na sklonku minulého roka bol v Damasku, ktorý je podľa neho „plný džihádistov“. Preto nemá o utečencoch ilúzie ani v prípade, že pochádzajú zo Sýrie, tvrdí. „Toto je naša krajina. Idú sem len džihádisti, Sýrčania a talibanci. Chcú dobývať a ničiť. Hrozí nám vyhubenie, keď ich sem pustíme,“ vyhlasuje.

    Tvrdý zákrok proti utečencom je preto podľa neho namieste. „Samozrejme, že ich chcem zabiť. Veď oni chcú zabiť mňa alebo snáď nie? Keď môžu metať bomby oni, tak môžem aj ja,“ citoval spravodajský server B92 Valevove výroky.

    autor: vam

    - Reklama -