Kollár bude rokovať s Kotlebom aj s Ficom. S kým pôjde nakoniec do vlády?

    0
    Predseda hnutia SME RODINA Boris Kollár (vľavo) v sprievode detí počas volieb na ZŠ Milana Hodžu (Autor: SITA)

    Boris Kollár je ochotný podpísať aj samostatnú zmluvu, ktorá by podporila pravicovú vládu. Vstúpiť do nej nechce, čo dosť mení prepočty rôznych možných vládnych koalícií. Koaličnú dohodu však nepodpíše. Za podporu bude žiadať plnenie požiadaviek hnutia Sme rodina. Hnutie dnes podľa Konzervatívneho výberu rozhodlo, že poslanecký klub povedie Boris Kollár. K dispozícii bude mať 11 poslancov.  Pravicová vláda by podľa Kollára mohla byť na čele s Richardom Sulíkom, predsedom SaS. Potvrdil, že s ním rokoval a podľa neho Sulík na túto funkciu už dozrel. 

    Najväčšia katastrofa bude, keby mala vzniknúť úradnícka vláda pod gesciou prezidenta. Chceme dať jasný signál, že chceme podporiť našimi 11 hlasmi vznik pravicovej vlády. Urobím všetko pre to, aby pravicová vláda vznikla,“ povedal na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave Kollár. Otázku predčasných volieb nechce riešiť, podľa Kollára by poškodili Slovensko počas jeho predsedníctva v Rade EÚ, uviedol pre Konzervatívny výber.

    Boris Kollár už viackrát potvrdil, že chce  rokovať so Smerom i s kotlebovcami, aj keď s nimi vo vláde byť nechce. Budeme pripravení rokovať s každým, aj s Kotlebom, keď ma vyzve. Ja sa stretnem s každým. Nie kvôli Kotlebovi, ale z úcty k jeho voličom,“ zdôraznil Kollár.

    - Reklama -