VOĽBY Exprezident Gašparovič okolo volieb tajností nerobí. Otvorene priznal, koho volil

    0
    Bývalý prezident Ivan Gašparovič (Autor: Juraj Víg)
    Podľa Gašparoviča väčšina politológov hovorí, že pre Slovensko by bolo najlepšie, ak by sa do parlamentu dostali tri až štyri, maximálne štyri politické strany. Vtedy by tá koalícia – opozícia bola podľa neho vyvážená. V súčasnosti podľa bývalej hlavy štátu hrozí aj to, že bude veľa politických strán, čiže bola by tu jedna socialistická strana a ostatné pravicové. 
     
    Gašparovič zároveň nešetril kritikou voči pravici, keď vyhlásil, že spolu nedokážu komunikovať a ich filozofia je veľmi roztrieštená. “Z tohto pohľadu si myslím, že pre Slovensko by to nebolo dobré, lebo by hrozili možno veľmi rýchlo predčasné voľby,” uviedol pre ČT. Aj predposlednú vládu podľa jeho slov položili tým, že rokovali poza chrbát jednej i druhej strany. 
     
    “A dnes sa to ukazuje, že do posledného dňa nedokázali spolu ani rokovať tieto opozičné politické strany,” nešetril exprezident kritikou. “Až posledný deň-dva začali hľadať a hovoriť, že s kým by išli. Dovtedy sledovali jeden druhého, či náhodou neprisľúbil koalíciu so Smerom,” hodnotí predvolebnú situáciu Gašparovič. Nevyhol sa ani otázke, komu odovzdal svoj hlas: “Volil som súčasnú vládu,” priznal.  
     
    - Reklama -