Homosex či čarodejníctvo. Čínska cenzúra televíziám rázne klepla po prstoch. Akými zákazmi ešte prekvapila?

    0
    Homosexuáli bojujúci za svoje práva (ilustračné foto) (Autor: SITA)

    Čínske úrady poriadne pritvrdili a vydali do obehu zoznam zákazov viažúcich sa na čínsku televíznu produkciu. Cenzúra zasiahne najmä televízne seriály či iné show. Body sa zamerali hlavne  na kontroverzné výjavy ako homosexuálny sex, styk medzi neplnoletými či mimomanželské vzťahy. Cieľom je zamedziť rozširovanie nevhodného obsahu, ktorý by mohol uškodiť dorému menu krajiny a byť v rozpore s jej hodnotami.

    Na čiernu listinu sa dostala aj tematika čarodejníctva a aj všetko čo súvisí s reinkarnáciou. Zákazu sa zrejme nepotešia aj čínske krimi seriály, ktoré si odteraz budú musieť dať pozor na naturalistické zobrazenie vyšetrovania trestných činov či ich páchanie. Týmto krokom by sa malo zamedziť k navádzaniu potenciálnych páchateľov k zločinu.

    Ďalej sa budú musieť televízie vyvarovať zobrazovaniu fajčenia, pitia alkoholu či násilia a bitiek, aby nemali škodlivý vplyv na mládež. Zákazy sa týkajú aj online seriálov, ktoré budú kontrolované dvadsaťštyri hodín denne. O novinkách v čínskej cenzúre informoval portál Shangai Daily

     

    - Reklama -