Dílujú kokaín, mlátia ľudí, „dovolenkujú“ po Európe a z úst im trčia päťdesiateurovky. Mladí imigranti sa hrajú na raperov a užívajú si prachy mamči Merkelovej

    0
    Mladí imigranti. (Autor: Reprofoto: Die Welt)

    V Európe sa rozrastá generácia mladých cudzincov-prisťahovalcov, ktorí si uvedomili, že na to, aby mali pohodlný život, sa nemusia nutne začleniť do spoločnosti, nájsť si prácu či rešpektovať pravidlá krajiny, ktorú dočasne vymenili za svoj domov. Taktika skupinky imigrantov je jasná a inšpirácia v západnej hip-hopovej popkultúre očividná. Po tom, ako dostanú finančnú dotáciu od Nemecka, cestujú po celom kontinente a Facebook zaplavujú množstvom fotiek, na ktorých si poriadne vyhadzujú z kopýtka a očividne akoby z oka vypadli svojim raperským západným vzorom.

    Imigrantská Európa v puberte

    Neplnoletí cudzinci, tínedžeri dostávajú od Nemecka množstvo benefitov, v prvom rade hlavne finančných. Nemecké úrady túto špecifickú skupinku „pubertiakov“ zvyčajne neudržia na jednom mieste a väčšinou sa ako moderní nomádi pohybujú z jedného utečeneckého centra do druhého.

    Hranice Nemecka pre nich často nič neznamenajú a často sa vďaka bohatému „vreckovému“ púšťajú na celoeurópsky „road trip“. Mladíci sa z Nemecka vydajú napríklad do Paríža, odtiaľ putujú do švédskeho Malmo a potom späť do nemeckých miest. Väčšinou ide o občanov zo severnej Afriky.

    Nemecký portál Die Welt upozorňuje, že tieto skupinky zneužívajú nemeckú pohostinnosť, potom sa často uchyľujú k páchaniu kriminálnych činov či dokonca sexuálnemu obťažovaniu a výtržnostiam, až kým ich vláda opäť deportuje na svoju „rodnú hrudu“.

    Moderní nomádi dílujúci kokaín

    Skupinky mladých „gangstrov“ z Blízkeho východu či severnej Afriky svoje „tripy“ radi dokumentujú na sociálnych sieťach. Obzvlášť facebookovo činnými bola skupinka Maročanov, ktorí prišli do centra určeného pre imigrantov „bez sprievodu“ minulý rok. Pracovník v azylovom centre David Seeger má na skupinku cudzincov nepríjemné spomienky. Podľa jeho slov prišli z Barcelony, dílovali drogy, zastrašovali personál centra, bili strážnikov a dvoch dokonca obvinili z krádeže. Jeden zo Seegerových kolegov opísal klasický deň člena takéhoto „gangu“. „Išli von získať kokaín, keď sa vrátili, zmlátili strážnikov centra a išli do postele,“ prezradil. Na skupinu si posvietila aj polícia. Množstvo z nich sa rozliezlo po celej Európe.

    Jeden zo zamestnancov Maročanov potom sledoval cez ich facebookové účty. Vďaka sociálnej sieti sa dozvedel, že si urobili po kontinente poriadny výlet. Ich fotoalbumy pripomínali mix medzi školským výletom a akousi pubertálnou skupinkou „gangstrov“ silno sa inšpirujúcich hip-hopovou západnou módou. Na snímkach sa mladíci predvádzajú s novými nablýskanými hodinkami na rukách, pózujúci na kapote nemeckého policajného auta či užívajúci si na párty na diskotéke.

    Táto skupinka zverejňuje na sociálnej sieti fotky z celej Európy, jednou z „najreprezentatívnejších“ fotiek je snímka, kde dvaja cudzinci sedia na posteli obkolesení päťdesiateurovými bankovkami a ukazujú pri tom prostredníky. Jeden z cudzincov v súčasnosti žije vo Švédsku a zamestnancovi centra sa pomocou facebookového účtu podarilo zistiť, že nebol neplnoletý, ako tvrdil, ale mal dvadsať rokov. 

    - Reklama -