Kostka učí mladých fyzioterapeutov. Koľko za to trenčianska univerzita platí?

    0
    Klinika Kostka v bratislavskom Ružinove (Autor: Pavel Knapko)
    Práve klinika Kostka v Trenčíne sa stala prednedávnom terčom kritiky za to, že  sa jej tržby za dva roky zdesaťnásobili. To aj vďaka zmluvám, ktorú lekár Pavel Kostka podpísal so štátnou Všeobecnou zdravotnou poisťovňou ešte v čase, keď jej šéfoval dnes už bývalý riaditeľ Marcel Forai.  
     
    Trenčianska univerzita pre denník SME uviedla, že jedna hodina praxe jej študentov na Klinike Kostka stojí maximálne 1 euro 50 centov, ale vedenie vysokej školy už odmietlo špecifikovať, koľko presne Kostkovi naozaj platí. SME píše, že aj Trenčianska univerzita A. Dubčeka má pohnutú minulosť, lebo v minulej dekáde osoby blízke jej vtedajšiemu manažmentu neštandardne rýchlo získali diplomy a jej blízka neziskovka vyberala školné v rozpore so zákonom.
     
    Na Klinike Kostka praxuje údajne osem študentov bezplatne. „V ambulancii fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie s miestom prevádzkovania Nemocničná 4, Trenčín, pod zastrešením spoločnosti CPKSB, ktorej štatutárnym orgánom je Pavol Kostka, praxujú momentálne ôsmi študenti študijného odboru fyzioterapia,“ uviedla pre denník SME hovorkyňa trenčianskej univerzity Lucia Pušicová. Samotný doktor Kostka na otázky o praxujúcich vysokoškolákoch neodpovedal.
     
    Celý článok si môžete prečítať TU.
     
    - Reklama -