Zvláštne praktiky moslimov: Detské manželstvá majú „požehnanie“ od imámov, deti k tomu nútia cez Skype

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Ako informoval server Breitbart, k detským manželstvám cez Skype majú mladučké dievčatá nútiť imámovia. Niektoré už vo veku 11 rokov nútia k manželstvám cez internet, v iných prípadoch sa sobáš uskutoční tajne, cez telefón.

    Mal bielu priateľku, musel sa ženiť

    Takéto obrady na diaľku prostredníctvom moderných technológii pritom vykonávajú imámovia v Británii a celkovo v zahraničí, tvrdí charita Freedom (Sloboda – pozn. red.), ktorá bojuje proti núteným manželstvám. Aneeta Premová z charity tvrdí, že v jednom prípade sa muselo vydať iba 11-ročné dievča, a to za 25-ročného Bangladéšana. Sľubná vidina víz, ktoré takto môže manžel získať, je však priveľká.

    Ako ďalej informovala Premová, dievča, ktoré nepochopilo význam volania cez Skype, kontaktovalo charitu po tom, ako si prečítalo knihu o nútených manželstvách. „Akonáhle bola dosť stará, rodičia plánovali dokončiť sobáš. Vytiahli ju zo školy a učili byť ženou v domácnosti,“ dodala Premová. V ďalšom prípade išlo o 13-ročné dievča, ktoré si muselo vziať 18-ročného Iránca. Nútené sobáše sa však týkajú aj chlapcov, a tak si netradičnú formu sobáša cez Skype musel vyskúšať aj 17-ročný mladík po tom, ako jeho rodina zistila, že mal bielu priateľku.

    Takéto sobáše sa rozmohli v niekoľkých komunitách v Británii a zahŕňajú len moslimské dievčatá. Iné viery si vyžadujú, aby boli snúbenci počas obradu prítomní.

    - Reklama -