Kotleba môže byť skokanom tohtoročných volieb, obávajú sa zasvätení

    0
    Marián Kotleba po zvolení za župana Banskobystrického kraja (Autor: SITA)

    Martin Hanus vo svojom komentári pripomína šok, ktorý šéf Ľudovej strany Naše Slovensko spôsobil, keď pred viac než dvomi rokmi postúpil so ziskom vyše 21 percent do druhého kola župných volieb. Jeho kampaň bola neviditeľná, Kotlebovi voliči sa však napriek tomu zrazu „akoby vynorili z nory a obrátili banskobystrickú politiku naruby“.

    V následných prieskumoch ĽSNS dosahovala až 5-percentné preferencie, po tom, ako sa Smer otrepal z neúspešných prezidentských volieb Roberta Fica a z popola vstala Dankom obrodená Slovenská národná strana, sa však opäť Kotleba vrátil na svoje pôvodné preferencie.

    Kotleba sa dá merať ťažko

    Kotleba však má viac prívržencov, ako sa zdá, a stále môže byť nečakaným skokanom tohtoročných volieb. Hlavným zdrojom týchto varovných signálov pritom nemajú byť simulované voľby stredoškolákov, kde skončil Kotleba hneď druhý za Borisom Kollárom.

    „V informovanom zákulisí sa v týchto dňoch hovorí o prieskumoch preferencií, ktorými si jednotlivé strany testujú aktuálne nálady (ich výsledky už nemôžu byť vzhľadom na moratórium dva týždne pred voľbami zverejňované) a z ktorých vyplýva nárast pre ĽSNS,“ píše Hanus.

    Komentátor pritom dodáva, že prívrženci banskobystrického župana dosahujú na Facebooku obrovskú aktivitu, s ktorou sa môže merať iba Sloboda a Solidarita a Sme Rodina Borisa Kollára.

    Celý komentár nájdete TU.

    - Reklama -