Fico znova o jednej zdravotnej poisťovni. Bude to veľká výzva pre ďalšiu vládu, priznáva. Ktorý rezort je jeho srdcovkou?

    0
    Robert Fico (Autor: SITA)

    Za necelú hodinu stihol Fico zodpovedať 20 otázok zo stovky položených. Nevyhol sa pritom pomoci živnostníkom ani prípadnému zostavovaniu vlády. Rezortom, ktorý je „srdcovkou“ Smeru a ktorý by premiér za žiadnu cenu, ani v prípade hypotetickej koaličnej vlády, nepustil, sú sociálne veci.

    Vyvlastňovanie je riešením

    Predseda vlády v jednej z odpovedí uviedol, že najväčšou výzvou pre novú vládu bude vytvorenie jednej zdravotnej poisťovne, ktoré Smer presadzuje, ale súčasná vláda tento krok urobiť nestihla. Jednou z možností, ako by sa dalo dosiahnuť vytvorenie jedinej zdravotnej poisťovne, je podľa Fica vyvlastnenie, ktoré jeho strana pri riešení situácie preferuje. „Vykúpiť alebo vyvlastniť súkromné poisťovne a vytvoriť jednu verejnú zdravotnú poisťovňu. Toto bude veľká výzva pre nasledujúcu vládu,“ uviedol premiér Fico.

    S kým bude Smer po voľbách spolupracovať, Fico prezradiť ani nemohol, keďže voľby sú až v sobotu, ale uviedol, že žiadnu zo strán z povolebnej spolupráce nevylučuje.

    Premiér nezabudol pripomenúť, že vláde nič nebráni v tom, aby v stredu odklepla „investičný stimul firme RKN Global, ktorá plánuje v Banskej Bystrici zamestnať 1 200 ľudí“. Táto spoločnosť má sídlo v Dubaji, ale podľa medializovaných informácií sú za ňou Ukrajinci s prepojením na korupčné kruhy. „Časť médií a opozície spochybňuje všetko, čo je spojené s vládou, a sú pripravené aj znemožniť takúto investíciu len aby to poškodilo vláde SR,“ odpovedal Fico.

    Celý online rozhovor si  môžete prečítať TU.

    - Reklama -