Bugár: Vládnutie je umenie robiť kompromisy. Otázka, kto s kým do parlamentu, je už slovenským športom

    0
    Béla Bugár, predseda strany Most-Híd (Autor: Most-Híd)

    Predseda Mosta-Híd Béla Bugár v rozhovore pre Denník N prezradil, že cíti frustráciu z toho, že pravicová scéna je rozbitá. „Vznikajú nové menšie strany, ktoré si asi neuvedomili, že súper je na druhej strane,“ okomentoval pravicu.

    Kto chce byť premiérom, musí spolupracovať

    Vyvrátil aj možné výhrady voličov voči tomu, že v prípade podpory Mosta by nevedeli, či by takto dali hlas aj ľuďom, ktorí hlasovali za to, aby bol generálnym prokurátorom Dobroslav Trnka, a takisto máta aj kauza Gorila, ktorá naznačuje, že SMK bola financovaná na základe provízií.

    „Je to obrovský omyl. Neplatí to ani o Moste, ani o mojej osobe. V spise Gorila sa spomínam v súvislosti s vecou, ktorá nenastala – spätné kúpenie akcií Transpetrolu. Udialo sa to až za vlády Roberta Fica. Most-Híd je na politickej scéne šesť rokov a ak niekto môže povedať, že je čistý, tak sme to my,“ tvrdí.

    Problém Gorily vidí hlavne v tom, že sú tam informácie, ktoré sú pravdivé, ale aj také, ktoré sú vymyslené. „Ľudia tomu nerozumejú a, bohužiaľ, orgány činné v trestnom konaní to nevyšetrili,“ okomentoval kauzu. Čo sa týka Dobroslava Trnku a pochybnosti voličov, vyhlásil, že je to hlúposť „a nech to niekto dokáže“.

    Podľa Bugára je protikorupčný program na prvom mieste. Na otázku, či by pri rokovaniach uprednostnil rezort spravodlivosti alebo dopravy, odpovedal, že keby boli vo vláde, hádam by nemali len jeden post.

    Voľby sú tu už čoskoro a každého zaujíma, aká vláda vznikne. Podľa Bugára je najhoršou možnosťou vláda Smeru a SNS. Dalo by sa jej zabrániť tak, že so Smerom bude vládnuť Most? „Takto nešpekulujem,“ dušuje sa Bugár.

    Ak budú ostatné strany v pravom spektre pomaly naberať, môže podľa neho vzniknúť pravicová vláda. Ak by však špekuloval spôsobom, že vstúpi so Smerom do vlády, tak by podľa svojich slov pripúšťal inú možnosť ako vznik pravicovej vlády. „Ak je pre nás priorita protikorupčný program, tak myslíte, že Smer bude po voľbách iný? Že hoci už raz náš protischránkový zákon odmietol, teraz ho prijme? Takýto Smer tu nevidím a povedal som to už veľakrát,“ ozrejmil. Čo sa týka národniarov, tých za partnera, ktorý by pomohol Slovensku, nepovažuje.

    Bugár sa vyjadril aj na adresu lídra Siete Radoslava Procházku. Je podľa neho pripravený na rolu premiéra? „Každý, kto chce byť premiérom, musí sa naučiť spolupracovať. Vládnutie je umenie robiť kompromisy,“ naznačil. Aktuálne nerieši ani možnú spoluprácu s boháčom Borisom Kollárom, ktorý ide do volieb so svojím hnutím Sme rodina – Boris Kollár. Podľa neho je však otázka, kto s kým do parlamentu, slovenským športom. „Mňa to nezaujíma,“ odvetil.

    - Reklama -