Mladí dobre bežia, starí poznajú skratky, hovorí Figeľ o kandidátke. A ako je to s Hlinom?

    0
    Ján Figeľ, bývalý predseda KDH (Autor: SITA)

    Podľa Figeľa sú zlyhaním vládneho Smeru, respektíve jeho sociálnej politiky, aj sociálne balíčky. A čo by v KDH urobili inak? K nižšej DPH na vybrané potraviny by zaradili ovocie či zeleninu a pri cestovaní vlakmi zadarmo pre študentov by išlo hlavne o cestu z bydliska do miesta štúdia. „Pri vlakoch by sa úľavy žiakov a študentov mali týkať toho, čo je vo verejnom záujme, teda prípravy na budúce povolanie,“ zdôraznil.

    S Hlinom sa zhodli

    V rozhovore sa vyjadril aj k svojim kolegom Pavlovi Hrušovskému či Alojzovi Hlinovi. Prvý menovaný dostal v prezidentských voľbách primálo hlasov, len 63-tisíc, a druhý sa zas zviditeľňuje rôznymi protestmi či akciami na verejnosti. Figeľ trvá na tom, že Hrušovský je predovšetkým skúsený. „Voliči mu odkázali len to, že za prezidenta uprednostnili iného človeka,“ komentoval situáciu z roku 2014.

    A čo Hlina? Ten podľa šéfa kádehákov hlasuje v súlade s nimi pri všetkých rozhodujúcich otázkach, zastáva spoločné hodnoty a program, a tak je všetko v najlepšom poriadku. „V základných otázkach si rozumieme, mohli ste nás vidieť v spoločnom boji proti úžere a korupcii, ktorá sa tu rozmohla v nebývalej miere,“ zhodnotil.

    Vyjadril sa aj k odídencom z hnutia. Priznal, že mu bolo ľúto ich rozhodnutia, „pretože v KDH priestor mali. Rozdeľovanie triešti sily a oslabuje pravicu, a preto podľa môjho názoru aj vládne ľavica“. Šéf KDH ešte dodal, že na kandidátke majú teraz kombináciu skúsenosti a mladosti a kým mladí dobre bežia, starí poznajú skratky.

    - Reklama -