Aféra piešťanského cétečka nemá konca. Obvinenie padlo proti ďalšej osobe

    0
    Mária Domčeková, kontroverzná exriaditeľka nemocnice v Piešťanoch, za ktorej riadenia vznikla kauza predraženého cétečka (Autor: SITA)
    Polícia nechce z dôvodu pokračujúceho vyšetrovania prezradiť, kto je deviatym obvineným v tomto prípade. Iniciály obvinej osoby sú K.H. V súvislosti s kauzou predraženého nákupu cétečka obvinili vyšetrovatelia vlani v septembri 8 ľudí. Medzi nimi je aj vtedajšia riaditeľka piešťanskej nemocnice Mária Domčeková a 4 členovia dozornej rady vrátane právnika Michala Straku, známeho pod jeho hudobníckym pseudonymom Ego. 
     
    Obvinení sú aj traja členovia odbornej komisie, ktorá nákup schvaľovala. O tom, či je deviatym obvineným niekto z prostredia piešťanskej nemocnice, nechce polícia hovoriť, rovnako ako o mene najnovšieho aktéra kauzy. „Polícia neposkytuje informácie ku konkrétnym osobám,“ povedal hovorca policajného prezídia Martin Wäldl pre denník SME.

    Čo im hrozí?

    Človek s iniciálami K. H. v dozornej ani správnej rade nemocnice v poslednom čase nefiguroval. V prípade dokázania viny hrozí obvineným trest za porušovanie povinnosti pri správe cudzieho majetku. Sadzba za takéto porušenie zákona sa pohybuje od 10 do 15 rokov väzenia. 
     
    Pomerne vysoké tresty odôvodňuje Trestný zákonník tým, že spôsobená škoda bola veľkého rozsahu. Vyšetrovatelia ju vyčíslili na 400-tisíc eur. Nie je však zatiaľ jasné, či je 9 obvinených v kauze nákupu CT pre piešťanskú nemocnicu konečný počet. Polícia to zatiaľ odmietla zverejniť s tým, že by to mohlo poškodiť vyšetrovanie. 
     
     
    - Reklama -