VIDEO Do koša s Obamom. Toto si myslí o plánoch amerického prezidenta jeden zo senátorov

    0
    Prejav prezidenta USA Baracka Obamu na pôde OSN (Autor: SITA)

    „Toto zadržiavacie stredisko podkopáva národnú bezpečnosť a hodnoty Spojených štátov a jeho uzatvorenie je nevyhnutné. Pohnime sa ďalej a uzatvorme túto kapitolu. Nechcem presunúť tento problém na nasledujúceho prezidenta, ktokoľvek ním bude,“ uviedol prednedávnom Obama.

    Tridsaťpäť väzňov by mali prerozdeliť do iných krajín a menej ako šesťdesiat by malo poputovať do štátov USA. S týmto nápadom, nie však každý, vo veľkej miere aj Američania súhlasia. Náklady na zrušenie väznice by mali stáť od 290 – 475 miliónov dolárov.

    S týmto krokom otvorene nesúhlasí senátor štátu Kansas Pat Roberts. „Toto je presne to, čo si myslím o prezidentovom pláne poslať teroristov do Spojených štátov,“ povie senátor tesne predtým, než do koša symbolicky „šmarí“ množstvo papierov.

    „Tento plán nehovorí len o uzavretí tohto zariadenia v Guantáname. Nie je to len o skupinke zadržaných, ktorých tam väznili z určitých príčin. Je to o uzavretí jednej kapitoly našich dejín,“ vysvetlil Obama na adresu jeho plánovaných krokov. O problematike informoval portál The American Mirror.

    Toto si myslí kansaský senátor o Obamovom pláne zrušiť Guantánamo. Zdroj: YouTube/BernieSanders2016

    - Reklama -