Le Penová má nového sponzora. Najväčší problém s ním majú tajné služby.

    0
    Marine Le Penová, šéfka Národného frontu (Autor: SITA)
    Národný front pod vedením Marine Le Penovej si chce podľa informácií denníka the Times požičať z Ruska 27-miliónov eur. To je suma, ktorú táto krajne pravicovo orientovaná strana potrebuje, aby dokázala konkurovať v predvolebnom boji o Elizejský palác. Kandidátkou strany na post francúzskej prezidentky nie je nikto iný než Marine Le Penová. 
     
    Súčasná plánovaná pôžička však nie je jediná, ktorú si Národný front vzal od banky napojenej na Kremeľ. Ešte v roku 2014 si Le Penovej strana požičala od takejto finančnej inštitúcie 11 miliónov eur. Európske aj americké tajné služby pritom už vlani varovali, že takéto financovanie z Ruska je alarmujúce a môže znamenať ovplyvňovanie francúzskej politiky zo zahraničia.
     
    Vplyv Ruska na politiku v európskych krajinách a rozsah manipulácie s európskymi politikmi za uplynulých 10 rokov začala v januári vyšetrovať americká CIA. 

    Podporuje Kremeľ 

    Predsedníčka francúzskeho Národného frontu Marine Le Penová sa stala terčom kritiky už po prvej pôžičke od Kremľom ovládanej banky. Francúzske médiá v tom čase tvrdili, že výmenou za takúto štedrú finančnú pôžičku Le Penová a jej strana verejne podporili kroky Ruska na Ukrajine. 
     
    Podľa Le Penovej boli výsledky referenda na Kryme z roku 2014 legitímne, rovnako ako kroky, ktoré následne urobilo Rusko. Moskva po referende, ktoré bolo podľa Západu zmanipulované, anektovala Krymský polostrov a Kyjev v odpovedi na to odstrihol Krym od elektriny aj dodávok tovaru. 
     
    Celý článok si môžete v angličtine prečítať TU.
     
    - Reklama -