Nápor utečencov na rakúskych hraniciach nepoľavuje. Armáda posiela na hranice ďalších vojakov. Pribudne ich vyše štyristo

    0
    Utečenci na hraničnom priechode Hegyeshalom-Nickelsdorf medzi Maďarskom a Rakúskom (Autor: SITA)

    Podľa šéfa rezortu obrany Hansa-Petra Doskozila dôjde k posilneniu kontingentu na základe žiadosti ministerstva vnútra pre potrebu zintenzívnenia hraničných kontrol. 

    Z celkovo štyroch rôt pôjdu dve do Korutánska a dve do Štajerska. V Štajersku tak bude nasadených 700 vojakov, v Korutánsku 450, v Salzbursku 180 a v Tirolsku 110. Rakúska vláda minulý týždeň rozhodla o zvýšení armádneho kontingentu pre asistenčné operácie z 1000 na 1600 vojakov. 

    V Štajersku budú vojaci v spolupráci s políciou kontrolovať hraničné priechody Sicheldorf, Bad Radkersburg, Mureck, Platsch, Langegg a Radlpass. V Spielfelde sa zapoja do nového systému kontroly utečencov a ich batožiny.

    V Tirolsku bude armáda prítomná na železničnej stanici v Kufsteine, ktorá je prestupným miestom migrantov, v spolkovej krajine Salzbursko budú mať vojaci službu na železničnej stanici v Salzburgu. Vojaci budú mať na hraniciach k dispozícii aj dva obrnené transportéry Pandur a tri transportné vozidlá Husar.

    - Reklama -