Fico priznal chyby, ale opäť… Tá bývalá vláda…

    0
    Vianočné periodikum Smeru. (Autor: Vianočné noviny)

    „Zlyhania boli. Na rozdiel od iných sme však reagovali veľmi tvrdo. Pripomeniem, že Iveta Radičová ako premiérka podpísala 300 000 eur zo svojej rezervy na Osrblie. Hoci bolo evidentné, že majiteľ stavebnej firmy, ktorá mala projekt realizovať, bol právoplatne odsúdený. Napriek tomu bola dotácia pridelená a poradca premiérky vybral na úrade vlády od stavebnej firmy províziu vo výške desať percent,“ povedal Fico.

    Fico pripúšťa zlyhania počas jeho vlády, ale tvrdí, že Smer-SD na ne tvrdo reagoval. „Spomeňte si na nezmyselný nákup cez štátnu kreditnú kartu. Alebo na nezvládnutie vysvetlenia predraženého CT prístroja. Alebo aktivity okolo bývalého riaditeľa Všeobecnej zdravotnej poisťovne. Všade, kde bolo treba, vrátane ministra hospodárstva, aj keď nebol porušený zákon, došlo k vyvodeniu politickej zodpovednosti.

    Aká zodpovednosť bola vyvodená voči Ivanovi Uhliarikovi, ktorý odovzdal svoju firmu, ktorá sa zaoberala obchodovaním s liekmi, manželke? Firmu, ktorá je napojená na Cyprus a ktorej obrat stúpol počas jeho ministrovania niekoľkonásobne,“ upozornil Fico s tým, že aj jeho vláda mala zlyhania, ale na rozdiel od bývalej vlády na ne veľmi tvrdo reagovala. „To je principiálny rozdiel medzi nami a nimi,“ dodal.

    - Reklama -