Kim sa opäť hlási o slovo. Na programe sú znovu vyhrážky južnému susedovi

    0

    „Severokórejský útok môže byť namierený voči antiseverokórejským aktivistom, severokórejským prebehlíkom či vládnym predstaviteľom,“ cituje CNN Lee Chul – wooa z vládnucej strany Senuri.

    Ohrozené sú možno aj metrá

    Stretnutie vládnucej strany s Národnou spravodajskou službou, ministerstvom obrany a inými ministerstvami sa dialo za zatvorenými dverami. Národná spravodajská služba varuje pred veľkým množstvom možných cieľov, ako metrá, nákupné centrá, výstaviská či elektrárne vrátane kybernetických útokov.

    Len nedávno sa pritom uskutočnil jadrový test KĽDR, situácia je preto znepokojujúca. Soul po ňom sľúbil prijať opatrenia proti Pchjongjangu. Obavy však stále narastajú. Vyšší juhokórejský prezidentský úradník Kim Sung-Woo hovoril aj o priamej hrozbe pre bezpečnosť a životy, informuje Fox News. Povedal tiež, že možnosť severokórejských útokov sa zvyšuje viac ako inokedy.

    Južná Kórea pritom už neraz musela čeliť priamej hrozbe z  Pchjongjangu. V roku 2010 to bolo napríklad ostreľovanie na ostrove, keď zahynuli štyria Juhokórejčania, a v roku 1987 to bol bombový útok na juhokórejské lietadlo, pri ktorom zahynulo 115 ľudí. Prípravy na nové možné útoky sa však nedajú nezávisle potvrdiť. Nie je totiž jasné, odkiaľ informácie pochádzajú.
     

    - Reklama -