Hitler bol úžasný človek. Aj to si myslí jeden z kandidátov kotlebovcov

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: Peter Števkov)

    Na symbolickom 88. mieste kandidátky ĽS-NS sa nachádza kovaný pravicový extrémista Marián Magát, ktorý sa svojou politickou orientáciou vôbec netají. V minulosti sa vyjadril pochvalne o politike gréckeho krajne pravicového hnutia Zlatý úsvit, či sa dokonca nezdráhal pochvalne vyjadriť o nemeckom nacistickom diktátorovi Adolfovi Hitlerovi. Podľa portálu Hospodárskych novín Magát pred tromi rokmi blahoželal prostredníctvom Facebooku Hitlerovi k nedožitým 124. narodeninám. Magát považuje Hitlera za mierotvorcu, skvelého ekonóma a rečníka. Na základe Hitlerových prejavov súdi, že šlo o úžasného človeka, a vzdáva česť jeho pamiatke.

    Ďalšou známou postavou na kandidátke kotlebovcov je Rastislav Rogel, ktorý môže byť širším masám známy svojimi hereckými minirolami v seriáloch ako Ordinácia v ružovej záhrade či Susedia. V krajne pravicových kruhoch je však Rogel obdivovaným frontmanom neonacistických hudobných skupín Krátky Proces či Juden Mord. Krátky Proces tak má vo svojich textoch napríklad schvaľovanie apartheidu či chce „ničiť shalom“.

    Cuper opäť v NR SR?

    Na kandidátke ĽS-NS sa nachádza aj človek, ktorý už skúsenosť s vykonávaním poslaneckého mandátu má. Ján Cuper bol v minulosti niekoľkokrát zvolený do národnej rady ako reprezentant ĽS-HZDS, z ktorej vystúpil v roku 2006 na protest proti tomu, že nedostal možnosť kandidovať za hnutie v tohoročných parlamentných voľbách. V minulosti Cuper pôsobil ako obhajca Ivana Lexu, známy je aj autonehodou pod vplyvom alkoholu v Modre v roku 2005. Dnes Cuper pôsobí na Právnickej fakulte Univerzity Komenského ako docent.

    Preferencie kotlebovcov sa však dnes pohybujú pod hranicou zvoliteľnosti na úrovniach medzi dvoma až štyrmi percentami, preto je nepravdepodobné, že traja spomenutí kandidáti do parlamentných ľavíc aj reálne zasadnú. Pred štyrmi rokmi strana získala v parlamentných voľbách 1,58 percenta právoplatných hlasov.

    Celý článok nájdete TU.

     

    - Reklama -